12 C
Kotor

Slušaj online radio

Bura je ponovno ohladila Dalmaciju – Reykjavik topliji od Hvara

Bura
Bura

Bura je ponovno ohladila Dalmaciju pa su brojna mjesta jutros zabilježila minuse, a najhladnije je jutros na Biokovo, prema podacima meteorološke postaje pljusak.com, na vrhu sveti Jure izmjereno je minus 12 stupnjeva Celzijusovih.

Hladno uz buru jutros je i u cijeloj Zagori, najhladnije u mjestu Bisko, tamo je u 7 sati bilo minus 8, dok je minus 6 u Otoku kod Sinja. Znatno je od jučer zahladilo i u šibenskoj okolici tako Bilice mjere minus 5, a Žaborić, mjesto uz more nadomak Šibenika čak minus 2 stupnja Celzijusova.

Među najhladnijim gradovima jutros je Sinj, s 3 ispod nule koliko je izmjereno i u Cisti Velikoj. Hladnoća je zahvatila cijelu obalu, u Vodicama je minus 1 koliko je i u Podstrani.

Šibenik je ponovno najhladniji od većih gradova s tek 1 stupnjem iznad nule, no po temperaturi mu se približio Split jer je na DHMZ postaji na Marjanu jutros samo 2 stupnja. Bura je ohladila zrak i u Zadru i tamo je 2 iznad nule, ali i krajnji jug jer se Dubrovnik jutros probudio s tek 3 stupnja iznad nule.

Najmanje hladno je jutros na jugu no i tamo su temperature daleko od toplih; na Prevlaci 6, na Palagruži 7 iznad nule.

Što nam donosi dan? Bit će sunčano, temperature će malo narasti, a dani vikenda donose promjenjivo vrijeme, subota više oblaka,a nedjelja pravi sunčani dan, sa znatno toplijim temperaturama.

Zavirit ćemo malo i u sljedeći tjedan jer će ljubitelji blage zime ponovno doći na svoje; očekuje nas puno sunca, a temperature više i od 10 stupnjeva.

Slobodna Dalmacija

Najčitanije