17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – 20 hiljada eura za pomoć agraru

Jedna od plantaži školjaka u Tivtu
Jedna od plantaži školjaka u Tivtu

Prema Programu podsticajnih mjera u poljoprivredi, Opština Tivat će ove godine iz budžeta izdvojiti ukupno 20 hiljada eura za podršku lokalnim poljoprivrednim proizvođačima.

Najviše novca, 6.300 eura, namijenjeno je podršci podizanju novih i revitalizaciji starih zasada maslina, dok je 5.500 eura opredijeljeno za unapređenje pčelarstva. Po 2.500 eura namijenjeno je za podršku stočarstvu, odnosno za finansiranje projekata “uređenja terena, bašti, livada ili vidikovaca u sklopu domaćinstva, a u funkciji pružanja turističkih i/ili ugostiteljskih usluga u ruralnom području opštine”.

Za promociju poljoprivrede i proizvodnje ovdašnjeg agrara, namijenjeno je 1.500 eura, za podršku izgradnji staklenika i plastenika za povrtarsku i cvejćarsku proizvodnju 1.000 eura, dok je nešto preko 600 eura izdvojeno za pomoć korisnicima staračkih naknada.

Zanimljivo je da iako se na području Tivta nalaze neke od najvećih plantaža za uzgoj školjki u Crnoj Gori kao i jedno od većih ribogojilišta u državi, Opština za ovu godinu nije predvidjela ni euro za eventualnu podršku proizvodnje hrane u oblasti marikulture.

Izvor:S. L.

Najčitanije