13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Upravni sud – Poništen izbor predsjednice opštine Herceg – Novi

Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.
Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.

Odluku hercegnovske SO od 6. avgusta prošle godine o izboru predsjednice Opštine, Nataše Aćimović poništio je Upravni sud Crne Gore na osnovu tužbe odbornika Građanskog saveza, Jovane Šijačić, Špira Vukovića i Blaga Radanovića.

Odluku je donijelo Vijeće sudija sa predsjednicom Svetlanom Budisavljević. U presudi koja je dostavljena medijima u obrazloženju piše da tužioci osporavaju zakonitost skupštinske odluke jer je predsjednik Skupštine sjednicu sazvao po hitnom postupku, a suprotno uslovima i propisima koji to regulišu.

Tim povodom saopštenjem se oglasio odbornički klub Građanskog saveza.

„Ova odluka uliva povjerenje u pravosudne organe, ukazuje da je Crna Gora na dobrom putu ka Evropskoj Uniji i vladavini prava, a naročito u pogledu jačanja pravosuđa i obezbjeđenja zaštite ljudskih prava. Odbornički klub Građanski savez ovo ne doživljava ni na kakav način kao trijumf, naprotiv ovu odluku prihvata sa žaljenjem što je uopšte došlo do ovakve situacije u našoj opštini, jer ono što posebno nije dobro je to što je još u toku rasprave na opštinskoj skupštini skrenuta pažnja na probleme koji se mogu pojaviti donošenjm odluke koja je sada poništena. Sada se postavlja pitanje šta će biti sa odlukama i imenovanjima koje je donosila predsjednica opštine, koja je nezakonito izabrana“ – kaže se u saopštenju Građanskog saveza Herceg – Novi.

Andrija Radman
Andrija Radman

Iz  PR službe hercegnovske Opštine  stigla je i izjava predsjednika SO Herceg Novi Andrije Radmana u kojoj se kaže:

Skupština opštine Herceg Novi primila je danas Odluku Upravnog suda, kojom se poništava Odluka o izboru predsjednice Opštine. Cijeneći da je osporena Odluka poništena iz formalnih razloga, Skupština će u ponovljenom postupku otkloniti nepravilnosti, koje je Upravni sud utvrdio.

Najčitanije