16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva izložba – Čvorovi (Nodes)

M.Nordstrom
M.Nordstrom

Izložbu pod nazivom Čvorovi (Nodes) švedskog umjetnika Matsa Nordstroma, koju će pratiti kratka video projekcija, biće otvorena u Modernoj galeriji u Budvi, četvrtak, 18. februara u 19 sati. Umjetnik će se predstaviti sa 20 radova rađenih kombinovanom tehnikom na papiru

Mats G.H. Nordstrom rođen je u Štokholmu u Švedskoj 1952. godine. Završio je Matematički fakultet u Štokholmu, Građevinski inžinjering i biohemiju u Lundu i Institut za grafičku umjetnost u Konstfaku. Znatan dio svog života i umjetničke karijere Mats provodi u Njujorku gdje se bavi fotografijom usko vezanom za modnu industriju.Nakon rada u timu Endija Vorhola, produbljuje svoj umjetnički fokus i usredsređuje se na slike, skulpture, film i muziku. Njegov rad je dio umjetničkih kolekcija eminentnih galerija širom svijeta i izlagao je na velikom broju kolektivnih i samostalnih izložbi.

Povodom izložbe u Budvi, umjetnik piše:

„Tačke presjeka. Vremenom sam shvatio da su određeni oblici i figure postali spoljašnji izraz mojih unutrašnjih emocija i vrijednosti.

Ove slike, sve nastale ovdje u predivnoj Crnoj Gori, predstavljaju rezultat velike inspiracije i evolucije određenih ideja.

Mats
Mats

Kao zreli umjetnik, još uvijek se osjećam slobodnim da lutam između apstraktnih i više figuralnih izraza. Svi mi imamo trenutke kada nas nešto vizuelno zaokupi i opčini.

Zamisli ili izazove osjećanja koja nikada do sada nijesmo iskusili. Otkrivajući, možda, novu oblast u našem shvatanju ko smo. Mijenjajući nas zauvijek. To su trenuci koje ja istražujem.“

Izložba će biti otvorena do 17. marta.

Najčitanije