13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Arsić: nezakonito globe građane

Tivat Sidro
Photo: Boka News

OO Demokrata Tivat zatražio je danas od gradonačelnika Ivana Novosela (DPS) i lokalne DPS-SDP vlasti, da zbog protivzakonitog povećanja računa za odvoz smeća građanima, pod hitno ispitaju “ogroman propust u radu Komunalnog preduzeća (KP) u Tivtu, utvrde odgovornost lica za ove poteze i smijene one koji su nas u ovu situaciju doveli.”

Tivćani su početkom nedjelje dobili za 20 odsto uvećane račune za odvoz smeća za januar, a koje je KP povećalo na osnovu odluke svog Borda direktora iz decembra prošle godine, iako ta odluka po zakonskoj proceduri, nije stavljena na izjašnjavanje odbornicima u SO koji su morali dati saglasnost na novi cjenovnik. Direktor KP Rade Popović (DPS) priznao je da su veći računi poslati građanima na njegovu inicijativu,i naknadno kazao da se uvećani cjenovnik ipak neće primjenjivati dok SO formalno ne da saglasnot na njega, a da će građani biti obeštećeni adekvatnim umanjenjem februarskih računa.

“Da smo mi normalno i savremeno drustvo, reakcija Demokrata ili bilo kog drugog subjekta, ne bi ni bila potrebna, već bi otkazi i kazne bile ono što se samo po sebi nameće. Poštovani Tivćani, ovo nemojte zaboraviti. Pamtite sve ono na sta je sramno ova vlast željela da vas navikne. Sazreli su momenti zbog kojih ona konačno mora biti kažnjena.”- saopštio je predsjednik OO Demokrata Tivta Vladimir Arsić.

On je podsjetio da u Tivtu već duže vrijeme postoje problem u funkcionisanju komunalnih djelatnosti, posebno u domenu odnosa između menadžmenta KP i nadležnog opštinskog Sekretarijata.

“Samovolja i razmaženost javnih preduzeća odavno je trebala da bude tema interesovanja građana i lokalne uprave, a naročito zabrinutost nadležnih sekretarijata. Svima je tamo, u okvirima reprezenata preduzeća Komunalno Tivat, poznata isključivost uprave u načinu funkcionisanja. U tim tokovima njihovih preporuka za smjernice razvoja, odavno se kriju elementi bezakonja na koje su Demokrate Tivta upozoravale u raspravama lokalnog parlamenta.”- poručio je Arsić naglašavajući da je upitan i legalitet i legitimitet aktuelnog Borda direktora KP koga čine isključiovo predstavnici DPS I SDP, a sa njime i svih odluka, planova i izvještaja koje je taj organ usvajao.

“Zbog njihovog nepoznavanja materije u polju komunalnih djelatnosti, mi Tivćani, dobismo račune sa “specijalističkim” načinima DPS-SDP obračuna. Uvedoše nam taksu, neku novu, čak i Vladi interesantnu. Uvede je uprava KP a bez znanja lokalnog Sekretarijata za komunalne djelatnosti, koja im inače svakog mjeseca “upumpava” dobru sumu donacija za njihove osmišljene poteze.”- kazao je Arsić dodajući da neko zbog toga mora snositi posljedice.

Izvor:S. L.

Najčitanije