23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Priznanje tivatskom nautičko-turističkom centru

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Kompanija „Adriatic Marinas“ iz Tivta dobitnik je godišnjeg priznanja „Stvaratelji za stoljeća“, koje dodjeljuje Međunarodni ekonoski forum „Perspektive“, odnosno njihov komitet za dodjelu Velikog priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Na svečanoj dodjeli nagrade u subotu, u luksuznom hotelu „Sheraton“ u Dubrovniku, nagradu je PR menadžeru Porto Montenegra dodijelio predsjednik žirija, prof. dr. Franc Šausberger.

Prema ocjeni žirija, „Adriatic Marinas“ se,sa svojim projektom marine za superjahte i luksuznog nautičkog naselja Porto Montenehro u Tivtu izdvojila od ostalih, zbog brzog razvoja projekta, kvaliteta nautičkog i turističkog proizvoda, broja zaposlenih i doprinosa lokalnoj zajednici, ali i ugleda i imidža koje za vrlo kratko vrijeme uživa od svjetske klijentele.

„Razvojnim potencijalima i dinamikom investicije, marina za superjahte u nautičko naselje Porto Montenegro, predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u Crnoj Gori, sa impresivnom međunarodnom reputacijom. Tivatska marina je stvaratelj „za stoljeća“, kreator jednog novog segmenta u luksuznoj turističkoj industriji u lokalnoj zajednici, ali i u ovom dijelu Mediterana.“- kazao je tim povodom PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Sa dodjele nagrada i prezentacije projekta Porto Montenegro u Dubrovniku
Sa dodjele nagrada i prezentacije projekta Porto Montenegro u Dubrovniku

Inače, od predloženih 411 kandidata, odabrano je 97 dobitnika iz 9 zemalja regiona (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija i Srbija). Pored Porto Montenegra, nagradu je iz Crne Gore dobila i kompanija „Luka Kotor“ a.d. iz Kotora.

„I ove godine, nagrade i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ otišli su u ruke ruke onih najzaslužnijih. Svi oni su heroji današnjice, ali i sutrašnjice, ključni za razvoj sredine u kojoj djeluju, no i onaj globalnog karaktera. Zadovoljan sam je su nagrade „Staratelji za stoljeća“ otišle u desetak zemalja, te je to dodatni podsticaj laureatima u stvaranju opšte dobrobiti društva.“ -izjavio je prof. dr. Siniša Zarić, predsjednik međunarodnog nezavisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“, a kojeg čine 16 stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i preduzetništvo iz devet evropskih zemalja.

Najčitanije