17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Počela Liga izviđača Crne Gore

Oko 300 izviđača iz cijele države okupilo se danas na tzv. prvom kolu Lige izviđača Crne Gore, a koje je priređeno u Tivtu u suorganizaciji Saveza izviđača Crne Gore i Izviđačkog odreda „Nikola Đurković“ iz Tivta.

Okupljene skaute i zaljubljenike u rad te volonterske organizacije ljubitelja prirode, zdravih stilova života i druženja, pozdravili su Predsjednik Saveza izviđača Crne Gore Momilo Zeković i domaćini iz IO „Nikola Đurković“ Tivat, dok je skup zvanično otvorila Ružica Lazarević, direktorica OŠ „Drago Milović“ u čijem je dvorištu bilo zborno mjesto susreta.

Kako su istakli organizatori, ovo je bila prilika da izvidjači iz cijele države upoznaju Tivat i kolege iz IO „Nikola Đurković“, udruženja koje ima tradiciju dugu 60 godina, i koje je nedavno obnovilo svoj rad. Osim druženja i upoznavanja, učesnici lige takmičili su se u izviđakim vještinama – orijentaciji u prostoru, topografskom radu na karti, vezivanju čvorova, signalizaciji, postavljanju šatora…

Izvidjači su obišli centar grada, naselja Župa i Donja Lastva, a posjetili su i Zbirku pomorskog nasljeđa Porto Montenega i muzejski eksponat- podmornicu „Heroj“.

Naredna kola Lige izvidjača Crne Gore održaće se u Herceg Novom, Buljarici, Podgorici i u Rožajama.

Najčitanije