12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Inicirali smjenu gradonačelnika Kotora

Aleksandar Stjepčević predsjednik Kotora
Aleksandar Stjepčević predsjednik Opštine Kotora

U Skupštinu opštine Kotor danas je zvanično stigla inicijativu za razrješenje predsjednika opštine Kotor Aleksandra Stjepčevića, koju je potpisalo 14 odbornika opozicije, potvrdio je za Boka News predsjednik SO Kotor Nikola Bukilica.

To je skoro polovina od ukupnog broja, 33 odbornika, koliko ih je u kotorskoj skupštini.

“Razlozi za podnošenje ove inicijative su nesprovođenje razvojnih planova i programa, vršenje drugih poslova iz nadležnosti opštine kako je to zakonom i Statutom propisano. Po zakonu, prijedlog za razrješenje predsjednika opštine može da podnese najmanje jedna trećina odbornika u Skupštini, što je u ovom slučaju ispoštovano“, kazao nam je predsjednik SO, Bukilica.

Inicijativa je u skladu sa članom 60. Zakona o lokalnoj samoupravi koji je usklađen i sa članovima 54. i 55. Statuta opštine Kotor.

Inicijativu ću dostaviti svim odbornicima i predsjedniku opštine Aleksandru Stjepčeviću. Sjednicu Skupštine po Statutu dužan sam zakazati najduže za 30 dana od dana podnošenje inicijative pojasnio je Bukilica.

“Imajući u vidu da je Aleksandar Stjepčević izabran za predsjednika opštine Kotor u novembru 2014.godine, te da u periodu od izbora do dana podnošenja ovog predloga nije obezbjedio sprovodjenje razvojnih planova i programa, kao ni vršenje drugih poslova iz nadležnosti opstine odredjenih zakonom, statutom i drugim propisima, našta suodbornici opozicionih partija ukazivali tokom sjednica Skupštine opštine, smatramo da su se stekli zakonski uslovi za razrješenje predsjednika opštine Kotor Aleksandra Stjepčevića” – između ostalog navodi se u inicijativi.

Potpisnici inicijative
Potpisnici inicijative

Najčitanije