15 C
Kotor

Slušaj online radio

Poziv lokalnim NVO za saradnju u obilježavanju “Dana Planete Zemlje”

Tivat - Dan Planete Zemlje
Tivat – Dan Planete Zemlje

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom objavilo je poziv zainteresovanim lokalnim NVO da predlože aktivnosti povodom obilježavanja “Dan Planete Zemlje” 2016. godine.

Pravo učešća na ovom Pozivu imaju lokalne nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori, isključivo sa sjedištem u opštinama Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar i Ulcinj.

Cilj ovog Poziva  je saradnja sa nevladinim organizacijama i dobijanje najboljeg predloga za realizaciju lokalnih aktivnosti povodom obilježavanja 22. aprila, Dana Planete Zemlje u svakoj od 6 primorskih opština, a koje imaju za cilj  zaštitu obale, mora i podmorja. Ovim pozivom je planirana dodjela finansijskih sredstava za najbolje ponuđeno riješenje promovisanja Dana Planete Zemlje i to, za po jednu aktivnost u svakoj opštinu pojedinačno, u iznosu od bruto  500 eura.

Predložene aktivnosti moraju ispunjavati sledeće uslove, a Komisija Javnog preduzeća ocijeniće najboljom onu aktivnost koja ima konkretan i vidljiv rezultat i u najvećoj mjeri afirmiše zonu morskog dobra:

  • Predložena aktivnost treba biti u duhu uređenja, čišćenja ili sanacije nekog područja u zoni obale, mora ili podmorja
  • Aktivnost treba da okupi što veći broj učesnika
  • Realizacija aktivnosti mora biti isključivo vezana za zonu morskog dobra
  • Aktivnost se realizuje u toku jednog dana i to u perodu od 20. do 22. aprila 2016. godine
  • Rezultati aktivnosti moraju biti vidljivi i jasni odmah nakon završetka aktivnosti
  • Izvještaj sa fotografijama se dostavlja u roku od 5 radnih dana nakon završetka aktivnosti

Prijava aktivnosti se podnosi na predviđenom formularu koji se može dobiti u Javnom preduzeću ili na web site-u www.morskodobro.com. Prijave sa pratećom dokumenatcijom podnose se na Arhivu Javnog preduzeća za upravljenje morskim dobrom, zaključno sa 4. aprilom 2016. godine do 16 sati.

Najčitanije