16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

31. FFHN-MFF Predstavljeno Udruženje producenata i reditelja CG

U okviru Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival, danas je predstavljeno Udruženje producenata i reditelja Crne Gore (UFPRCG).

Na konferenciji za novinare, predsjednik Udruženja, reditelj Željko Sošić, govorio je o ciljevima Udruženja, kao i aktivnostima koje su prije svega usmjerene na promociju, razvoj i unapređenje djelatnosti filmskih reditelja i producenata.

“Neki od ciljeva Udruženja su i unapređenje položaja filma i kinematografije, ali i sistemski doprinos podizanju profesionalnog nivoa proizvodnje cjelokupne crnogorske kinematografije”, kazao je Sošić.

Članica UO Udrženja, producentkinja Nina Redžepagić, pozvala je sve reditelje i producente koji ispunjavaju uslove predviđene Statutom da detaljne informacije o samom pristupu Udruženju nađu na internet sajtu Udruženja www.ufpr.me.

“Pored ostalih aktivnosti, UFPRCG će u narednom periodu održati sastanke sa lokalnim samoupravama, ali i ostalim institucijama s ciljem da se crnogorskim produkcijama olakšaju uslovi za snimanje u crnogorskim opštinama. Uskoro će svi članovi moći da prate i profil udruženja na društvenim mrežama i informišu se o svim aktivnostima i novostima vezanim”, kazao je predsjednik Udruženja filmskih producenata i reditelja, Ivan Đurović.

UFPRCG će se predstaviti na filmskim festivalima u Sarajevu, Zagrebu, Trstu i Tirani.

Večeras će u organizaciji Filmskog centra Crne Gore i UFPRCG biti održan koktel u Gradskoj kafani Herceg Novi, s početkom u 22:30 sati.

Najčitanije