21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

50 godina BK “Palma” – otvoren prvi “Memorijalni bućarski turnir Anđelko Stjepčević”

Na zogovima u Donjoj Lastvi jutros je počeo bućarski turnir “Memorijalni bućarski turnir Anđelko Stjepčević” u spomen na istaknutog tivatskog bućarskog i sportskog radnika i jednog od osnivača BK “Palma” koji ove godine slavi 50 godina postojanja.

Na turniru učestvuje osam ekipa: Brđanin, Mladost  Češljar  Buducnost, Vrmac  Bahus, Kalimanjac i Palma.

Turnir je otvorio Anđelkov sin, Dejan Stjepčević kapiten BK “Palma”, koji je kazao:

Poštovni prijatelji i ljubitelji boćanja dobro došli na prvi „Memorijalni turnir Anđelko Stjepčević“ koji organizujemo u godini kada naš Boćarski klub „Palma“ slavi 50 godina postojanja.

Davne 1972. godine incijator osnivanja boćarskog kluba u Donjoj Lastvi bio je Anđelko koji je sa malom grupom mještana osnovao klub, sa jasnom vizijom razvoja ovog sporta, sa tendencijom obogaćivanja turističke ponude mjesta.

U godini kada slavimo ovaj veliki jubilej odlučili smo organizovati „Memorijalni turnir Anđelko Stjepčević“ kao sjećanje na čovjeka koji je ostavio neizbrisivi trag i sa nekoliko članova postavio klub kao okosnicu okupljanja ljubitelja ovog tradicionalnog meditenranskog sporta.

Anđelko Stjepčević

O Anđelku Stjepčeviću mnogo je kazano i napisano, kao predsjedniku Opštine Tivat, fotografskom i filmskom umjetniku, dokumentaristi, čovjeku koji je osnovao Foto kino klub „Mladost“, direktoru INDOK centra Tivat, osnivaču Društva prijatelja Gornja Lastva, jednom od osnivača boćarskog kluba „Palma“, Turističkog društva „Plaža“ u Donjoj Lastvi…

Želja nam je da u vremenima koja dolaze i budućim generacijama  „Memorijalni turnir Anđelko Stjepčević“  postane tradicija …

Proglašavam otvorenim prvi „Memorijalni turnir Anđelko Stjepčević“

Najčitanije