23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

52. Praznik mimoze: Spaljen krivac za sve nevolje…

HN Karnevao 2021.

Suđenjem i spaljivanjem ovogodišnjeg krnevola Pališe Hidroguza Kerberovića, proteklog vikenda, „u prizemlju“ poznatog kao Drpson Trinula priveden je kraju 52. Praznik mimoze.

Organizatori su našli način da tradicija kažnjavanja krivca za sve nevolje Novljanki i Novljana bude ispoštovana i ove godine, uprkos epidemiološkoj situaciji. Suđenje i spaljivanje održani su bez prisustva publike, a javnosti prikazani na programu Radio televizije Herceg Novi.

„Interesovanje za ovo suđenje je veliko, jer su očekivanja javnosti mala, a jedna od glavnih optužbi: da je optuženi otvorenim plamenom pržio gdje je stizao i još više gdje nije, i tako uništio vegetaciju i klimatizaciju, akomodaciju, reputaciju i na ovom području izazvao frustraciju“, čulo se na suđenju.

HN Karnevao 2021.

Prikrivljenom je, osim za višedecenijsko prženje i dinstanje zemlje,nemilosrdno sušenje ljubičica i šafrana i sistematsko ohrabrivanje razmnožavanja žohara, izmedju ostalog zamjereno i to što je: svuda postavljao manje-više pre-nesposobne ljude, petljao sa petljom na autoputu, sebi decenijama određivao neobično neobične plate, organizovao  ljude mogu da biju koga stignu za dž, obećavao više radnih mjesta nego što ima stanovnika, uzmao novac i stavljao u kovertu pa u svoj džep.

„Samo još ovo: optuženi je godinama držao razmak, prao ruke i nosio masku! I tako je pomogao da se zaraza raširi. Joooj, ne znam šta mi je… Zato ja sada tražim da se skinu maske, da se ne peru ruke od svega i smanji distanca izmedju optuženog i kazne“, poručeno je na tokom suđenja.

HN Karnevao 2021.

Zbog svih nepočinstava pala je presuda da se optuženi Pališa Hidroguz Kerberovića, poznat kao Drpson Trinula spali, a „iz njegovog pepela postupkom feniksizacije formira novi organizam koji će nositi prometejski plamen znanja, ljubavi, požrtvovanja, prijateljstva, mira i sreće“.

Učesnici suđenja bili su sudija Suzoje Visibabić, zvani Hani koga je igrao Dejan Đonović, tužilac Frljobulj Uhodić zvani Fuš kojeg je igrao Danijel Femić i Danilo Babović u ulozi branioca Strahoja Prpovića zvanog Uh.
Pokrovitelj 52. Praznika mimoze je Opština Herceg Novi, generalni sponzorcTuristička organizacija Herceg Novi, a izvršni producent je JUK „Herceg Fest“.

Najčitanije