7 C
Kotor

Slušaj online radio

Skupština TO Herceg Novi – unaprediti turističku ponudu grada

3. Skupština TOHN

Treća sjednica Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi održana je sinoć u velikoj sali Opštine.

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Opštine Stevan Katić jednoglasno su usvojene Odluka o izmjenama i dopunama finansijskog plana Turističke organizacije Herecg Novi za 2017. godinu, Program rada Turističke organizacije za 2018. godinu i Finansijski plan za 2018 god.

Posebna tema bila je ovogodišnja Anketa turista, prema kojoj je ukupna ocjena znatno bolja nego prethodnih godina.

Sjednici su prisustvovali dugogodišnji turstički radnici koji su imali konstruktivne predloge u vezi sa programom rada Turističke organizacije za 2018. godinu. Prihvaćena je većina predloga Ilije Budeča, člana Skupštine ispred turističke privrede, kao što su: formiranje turističko-informativnog centra na Trgu Nikole Đurkovića, organizacija događaja na otvorenom, u centru grada i svim mjestima duž rivijere, sa posebnim akcentrom na Gradsku muziku, mažoretke, kulturno-umjetnička društva, ponovno izvođenje Bokeljske svadbe.

Kako se moglo čuti, članovi Skupštine cijene aktivno učešće i sugestije iskusnih turističkih radnika, koje su dobro usmjerenje za rad ove organizacije i unapređenje turističke ponude grada.

Na sjednici je istaknuto da nove manifestacije u turističkoj ponudu treba da budu fokusirane na period pred i postsezone, te tako utiču na njeno duže trajanje.

Prisutni su pohvalili organizaciju nedavno održanog Balkanskog prvenstva u karateu, u Sportskom centru Igalo, uz komentar da su ovakve manifestacije na liniji namjere da se u gradu razvijaju sportski i zdravstveni turizam. S tim u vezi, pozitivno je ocijenjen potez lokalne uprave da se hotel „Adria“ vrati na upravljanje Sportskom centru.

Jedna od ideja koje su se mogle čuti je i organizacija okruglog stola na kojem bi Herceg Novi ugostio vrhunske stručnjanje iz oblasti turizma i marketinga, a čiji bi rezultat bile smjernice za dalji turistički razvoj grada.

Najčitanije