15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

9. Revijalno bućarsko prvenstvo na Orjenskom sedlu

Orjen – boćanje

Za nedjelju, 13. avgusta, zakazano je održavanje devetog revijalnog bućarskog prvenstva na Orjenskom sedlu, na zogu sa najvećoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori (1600 m).

Herceg Novi ima tu privilegiju da osim dobro poznate morske obale, u svom zaleđu ima i sasvim drugačiji, planinski kraj, gdje se i u najtoplijim danima možet uživati na prijatnoj temperaturi u aktivnostima na otvorenom, u miru i tišini Parka prirode Orjen.

U takmičenju se može aktivno učestvovati, ili ga samo posmatrati, a vrijedi i prošetati okolinom, odnosno planinariti, jer ovaj prevoj na granici opštine Herceg Novi i opštine Kotor, u srcu Orjena, nudi nezaboravne planinske pejzaže i otvorene vidike, poučuju iz PK Subra.

„Orjensko sedlo 2016“

Do mjesta održavanja možete doći makadamskim putem iz pravca Vrbanja ili Crkvica (terencem), ili planinarskom stazom za svega sat vremena od kraja kvalitetnog dijela makadama iznad Vrbanja i Avanturističkog parka.

Orjen – bućanje

Organizatori događaja su PK Subra i BK Val, dok su podršku organizaciji dali Park prirode Orjen, Opština Herceg Novi-Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju i Turistička organizacija Herceg Novi, odnosno Doo Val.

Najčitanije