23.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Madrid pretvara velesajam u bolnicu s 5.500 kreveta

Pandemija – madrid – foto EPA

Madridska regionalna vlada namjerava uspostaviti bolnicu s 5.500 kreveta u prostoru velesajma na sjeveru grada, nakon što je koronavirus u Španjolskoj probio psihološku granicu od 1.000 preminulih osoba.

U petak je broj oboljelih skočio za oko 20 posto popevši se na gotovo 20.500.

Bolnice se suočavaju s nedostatkom prostora, osoblja i materijala.

Nova privremena bolnica za koronavirus bit će uspostavljena u prostoru kongresnog centra IFEMA blizu aerodroma, priopćila je lokalna vlada u petak.  Ondje se održavaju veliki sajmovi poput FITUR-a, najvećeg turističkog sajma u Španjolskoj. Ovaj mjesec se ondje trebao održati Svjetski kongres zračnog prometa, no bio je otkazan kao prvi događaj otkazan u Madridu zbog koronavirusa.

Madrid se nakon toga pretvorio u žarište koronavirusa s više od 7.000 oboljelih, ispred Katalonije s preko 3.000 zaraženih.

U glavnom gradu su već dva hotela pretvorena u bolnice, opremljene za liječenje koronavirusa. Dosad je pomoć ponudilo više od 40 hotela s kapacitetom od 9.000 kreveta, izvijestilo je Udruženje madridskih hotelijera.

Oko 47 milijuna stanovnika Španjolske gotovo se tjedan dana nalazi u kućnoj izolaciji čiji je cilj usporiti širenje koronavirusa koji se prvi put pojavio u Kini prije četiri mjeseca. Španjolska vlada se nada kako će infekcija uskoro dosegnuti vrhunac, a zatim početi opadati.

Izvor:Hina

Najčitanije