16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Begić: Uskoro će biti dozvoljen međugradski saobraćaj po regijama, građani će moći u vjerske objekte…

Policija Tivat – Kotor – foto Boka News

Pomioćnik direktora IJZ Senad Begić, na današnjoj press konferenciji najavio je otvaranje međugradskog saobraćaja po regijama, kao i dozvolu da vjernici budu u vjerskim objektima, ali pod strogo kontrolisanim uslovima.

NKT predložene su tri regije za slobodan međugradski saobraćaj, Južna – kompletno primorje i Cetinje, Centralna i Sjeverna regija, kazao je Begić.

On je istakao da se još nijesu stekli uslovi za otvaranje kafića i restorana.

Od jutrošnjeg presjeka pa do 16,30 laboratorije Instituta za javno zdravlje završile su analizu 148 uzoraka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije koronavirusom.

Ukupan broj oporavljenih je 267, dok je trenutno oboljelih 49.

Hrapović: Normalizacija rada zdravstvenih ustanova od 11. maja

“Uvažavajući trenutnu situaciju sa korona virusom, od 11. maja biće uspostavljena normalizacija rada zdravstvenih ustanova, sa ciljem da se u KCCG opštm i specijalnim bolnicma, kao i ustanovama u mreži zdravstvenog sistema obezbijedi postepena dostupnost specijalističkih pregleda za sve pacijente”, saopštio je Hrapović na konferenciji Nacionalnog koordinacionog tijela.

Time što je sačuvano zdravlje građana, kako je istakao, pokazano je da je zdravstveni sistem spreman i za najveće izazove.

Vesan Miranović: U karantinu 343 lica

Ukidaju se privremene bolnice u Podgorici, Baru i Beranama.

Šefica operativnog štaba Vesna Miranović kazala je da su u karantinima trenutno 343 lica.

“Karantini predstavljaju način da osobe koje se vraćaju u svoju državu izbjegnu kontakt sa populacijom koja je zdrava da bi spriječili razvoj novih klastera. Postupili smo po najboljim preporukama i osnažili instituciju i spriječili 12, 13 novih kalastrera”, rekla je Miranović.

Najčitanije