15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – prezentirana Evropska omladinska kartica (EYCA)

Prezentacija kartice

U press sali kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” održana je prezentacija Evropske omladinske kartice (EYCA).

U ime domaćina prisutne je pozdravio Željko Aprcović, gradonačelnik Kotora, koji se zahvalio prisutnima i kazao  da je Kotor postao punopravni član porodice Evropskih omladinskih kartica.

Potpisujući sporazume sa institucijama kulture, opština Kotor je željela da mladi, kao naša budućnost, imaju sve benefite  na regionalnom, državnom i evopskom nivou.

“Nastavićemo da kroz stipendije, pomažemo naše najbolje student i učenike – nosioce diplome “Luča” , a svim đacima do petog razreda podijelićemo besplatne udžbenike”, kazao je predsjednik Aprcović.

Ministar sporta i mladih u vladi Crne Gore Nikola Janović  je u svom  obraćanju izrazio zadovoljstvo što je danas ovdje  prvenstveno kao Kotoranin, u svom rodnom gradu, i poručio  mladima da  u Ministarstvu sporta i mladih imaju partnera za sve ideje i prijedloge za koje smatraju da im ovo Ministarstvo može pomoći.

Govoreći o Evropskoj omladinskoj kartici, ministar Janović je podsjetio da ovu karticu mogu da koriste svi od 13 do 29 godina i da je do sada preuzelo 8.000 korisnika.

“Vlada Crne Gore je omogućila besplatno korištenje EOK  sa preko 150 popusta u državi i 70.000 u zemljama Evropske unije, što ovaj projekat  čini jednim od najistaknutijih u oblasti omladinske politike  u Crnoj Gori. Na ovom projektu direktno je bilo uključeno 20.000 mladih, a  indirektno  preko 50.000”, dodao je on.

Najčitanije