16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

NVO Naša akcija iz Kotora i Asocijacija istraživača morskih sisara potpisali ugovor o saradnji

DMAD

NVO Naša akcija iz Kotora i Asocijacija istraživača morskih sisara (Marine Mammals Research Association – DMAD) iz Turske sa branšom u Radovićima, potpisali su u srijedu u Kotoru ugovor o saradnji. Ugovor je u ime NVO potpisala izvrsna direktorica Patricia Pobrić, a u ime asocijacije Dr. Aylin Akkaya.

Glavni cilj ove saradnje je spajanje mladih sa ovom asocijacijom i njenim dugogodisnjim istrazivackim radom u Crnoj Gori, kroz edukaciju i terenski rad sa naučnicima koji ce na raznim nivoima biti ponudjeni prvenstveno studentima biologije i ekologije, zatim srednjoškolcima i osnovcima. Mladi će tokom aktivnosti takodje imati priliku da se upoznaju sa studentima istih zanimanja iz drugih zemalja koji borave i istrazuju u nasoj zemlji.

Saradnja nadalje ima za cilj podrsku realizaciji projekta “Mladi za cist Jadran” koji NVO Nasa akcija od Maja 2019 godine sprovodi, a podrzan je od strane Beyond plastic Med i fondacije Prince Albert II od Monaca. Zajednickim snagama želimo imati sveobuhvatan pristup edukaciji na temu problema zagadjena mora plastikom i drugim otpadom, kao i uticaj zagađenja na životinjski svijet.

Najčitanije