16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Luku Kotor uplovio 61 kruzer, koji je doveo oko 9.000 turista, u 2022. planiraju razvijati marinski dio…

U Luku Kotor uplovio 61 kruzer, koji je doveo oko 9.000 turista, u 2022. planiraju razvijati marinski dio…
Kotor foto Ranko Maraš

„Do početka decembra, u Luku Kotor uplovio 61 kruzer sa ukupno  9.000 putnika, što u odnosu na ukupan broj rezervacija za ovu godinu (469) čini samo 13% potencijalnih uplovljanja. Međutim, ono što je interesantno je, da je nakon otvaranja Luke Kotor u aprilu ove godine, zabilježeno 713 uplovljavanja jahti i manjih plovila a što je gotovo 50% realizacije koju je luka Kotor ostvarila rekordne  2019. godine.

Ovaj pokazatelj upućuje na zaključak da su se ljudi više odlučivali na individualna putovanjaa što je bilo i za očekivati , obzirom na sve ono što je “pandemija” donijela  po pitanju mjera koje su sve zemlje svijeta preduzimale, a to je ograničenje masovnog okupljanja ljudi, naročito u zatvorenim prostorima” – kazala je u intervju za Boka News predsjednica Odbora dirktora Luke Kotor Ljiljana Popović Moškov dipl.ecc.

Nama je cilj sačuvati supstancu Luke Kotor i sa marinom koja bi imala 130 vezova i koja bi mogla ostvariti prihod od 700.000 do milion eura na godišnjem nivou, stvorili bi kakve takve uslove sigurnosti u poslovanju.

Ljiljana Popović Moškov – foto Boka News

Kotor je prepoznat kao značajna destinacija, u narednoj godini aktivno ćemo raditi na promociji marinskog dijela, jer  tu je malo urađeno.

Mi smo prirodna marina i imamo ispred marine Stari grad sa svim svojim sadržajima. Dakle Kotor ima svoju marinu, potrebno je neke uslove poboljšati i mislim da se možemo vrlo brzo biti upisani i u marinskom dijelu, u svim nautičkim mapama, kazala je Popović Moškov.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Najčitanije