10 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora dobija Majstorsku akademiju

Crna Gora dobija Majstorsku akademiju
Drvena barka

Zanatsko-preduzetnička komora organizovaće u srijedu svečanost povodom osnivanja Majstorske akademije Crne Gore.

Dodatni povod je, kako su zaopštili iz Zanatsko-preduzetničke komore, 15. godišnjica od osnivanja krovne organizacije zanatstva, povodom čega će biti organizovana panel diskusiju na temu Zanatstvo zahtjeva nove zakonske okvire, jedinstveno uređen sistem stručnog osposobljavanja i konjunkturne programe za generisanje tražnje.

Majstorska akademija, kako su kazali, ima izuzetan značaj za Crnu Goru, jer će omogućiti praktične obuke za pripremu i polaganje majstorskih ispita kao najvećeg stepena i pečata obrazovanja, stručnosti i kvaliteta u zanatstvu.

Klesarska škola

Nakon pokretanja online platforme za pripremu i polaganje teorijskih dijelova majstorskog ispita, ovim zaokružujemo infrastrukturu za socijalno partnerstvo u stručnom obrazovanju i omogućavamo konkurentnost i mobilnost srednjestaleškoj privredi na domaćem i unutrašnjem tržištu Evropske unije – navodi se u saopštenju.

To znači da će naša majstorska preduzeća moći da koriste slobode pružanja prekograničnih usluga, a majstori slobodu poslovnog nastana i pristup tržištu rada.

Najčitanije