24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Edukativan projekat „Zelena bašta“ Dječijeg kluba Luštica Bay

Edukativan projekat „Zelena bašta“ Dječijeg kluba Luštica Bay
Zelena bašta dječijeg kluba Luštica Bay

Poklon najmlađim posjetiocima Luštice Bay – edukativno-zabavni projekat sadnje biljaka i male škole hortikulture tokom cijelog marta u zatvorenoj kupoli u Marina naselju

Zabavno-edukativni projekat „Proljeće – Zelena bašta“ pod motom „Kad god možeš ti drvo posadi“, kao dio aktivnosti Dječjeg kluba Luštica Bay, odvijaće se svakog dana do kraja marta na zelenoj površini ispred samog kluba u Marina naselju. Kroz ovu zabavnu aktivnost mališani će steći prva iskustva u hortikulturi i brizi o okruženju.

Svakog dana od 11 časova, zatvorena kupola ispred Dječijeg Kluba postaje prava proljećna zelena bašta. Pored prvih koraka u hortikulturi, iz Zelene bašte se šalju važne ekološke poruke za najmlađe – o ljubavi prema prirodi, upoznavanju biljnog i životinjskog svijeta i značaju brige za životnu sredinu.

Inovativan zabavno-edukativni projekat Luštice Bay, osmišljen je sa idejom da se djeci kroz igru i druženje stvori prilika da sami učestvuju u sadnji biljaka i, prateći njihov rast, postanu svjedoci prirodnog procesa nastanka i razvoja živog svijeta. Bilje koje će biti zasađeno nalazi se u obliku sjemenki različitog povrća, voća, aromatičnog i začinskog bilja.

„Inicirali smo ovu jedinstvenu aktivnost za naše najmlađe posjetioce, sa željom da probudimo svijest da svako od nas već od malih nogu može doprinijeti zdravijoj i ljepšoj okolini. Naši najmlađi gosti će u Zelenoj bašti Dječjeg kluba imati pravi mali čas u prirodi, uz mogućnost da na zanimljiv način nauče kako se sade i njeguju raznovrsne biljke, poput paradajza, jagoda, bosiljka i drugih vrsta. Tokom narednih trideset dana, koliko traje projekat, mališani će moći da prate rast biljaka, stvarajući snažnu povezanost sa buđenjem prirode i tokovima života. Uz druženje i radost, zajedno sa našim najmlađim posjetiocima i njihovim roditeljima, upoznajemo i volimo prirodu koja nas okružuje i koja čini neraskidivi dio koncepta integrisanog naselja Luštica Bay. Ovim putem iznova iskazujemo posvećenost Luštice Bay prirodi, zdravom načinu života i zajednici kojoj pripadamo i sa kojom uporedo rastemo i razvijamo se iz dana u dan“, rekao je Tomo Asanović, supervizor animacije u Dječijem klubu u Luštici Bay.

Aktivnosti u sklopu Zelene bašte su dostupne za sve posjetioce Luštice Bay, kako za stanare i goste hotela tako i za dnevne goste. Ovaj jednosatni program vode animatori Dječjeg kluba. Pored sadnje raznovrsnog sjemenja i upoznavanja bogatstva biljnih vrsta, mališani mogu učiti da prave glinene posudice, mini herbarijume  i slično.

Dječji klub Luštica Bay je osmišljen kao interaktivno i kreativno iskustvo za najmlađe, kroz niz umjetničkih i edukativnih programa i radionica, unutar kojih mogu nastajati i manje zanatske rukotvorine od gline, tkanine i slično, što je posebno stvaralačko iskustvo za mališane. Pored Zelene bašte, vrata Kids Kluba su otvorena svakog radnog dana i vikendom, uz obilje drugih kreativnih i edukativnih sadržaja, vesele animatore i dječje osmjehe.

Najčitanije