26.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Vaterpolo SP (U16) – Crna Gora za finale sa Italijom

Vaterpolo SP (U16) – Crna Gora za finale sa Italijom
Vaterpolo U 16 CG

Kakav preokret ,,ajkula” u četvrtfinalu Svjetskog šampionata za generaciju U16.

Gubili su izabranici Nenada Vukanića11:6 od Grčke nakon tri četvrtine, bili pred eliminacijom, a onda su odigrali savršenih osam minuta kada su postigli pet golova, posljednji za remi na 40 sekundi prije kraja (11:11) i stigli do peteraca. I uspjeli su da savladaju velikog protivnika.

Ključna figura je bio golman Marko Pejović koji je odbranio dva šuta ,,Helenima”, najvažniji – posljednji za konačan rezultat od 15:14 i veliko slavlje.

Naši momci za finale će igrati sjutra (19.30) sa Italijom koja je bila bolja od Hrvatske (12:9). Drugi polufinalni par su Mađarska (bolja od Srbije – 12:7) i Španija (savladala SAD 14:9).

Prije peteraca, blistao jeDanilo Roganović, koji je sa pet golova bio najefikasniji i zvanično najbolji pojedinac meča, ali su svi mladići, koje vodi Vukanić, pokazali karakter, uz talenat koji je odavno prepoznat.

Pored Roganovića, golove u regularnom dijelu utakmice postigli su Andrej Durutović (dva), Stefan Vraneš, Luka Dragović, Pavle Dabić i Luka Todorović po jedan.Durutović, Roganović, Vraneš i Todorović bili su precizni u izvođenju peteraca.

Naši vaterpolisti su kroz grupnu fazu napravili zalet sa tri lakša rivala (Slovenija, Egipta i Južne Afrike), a u osmini finala nadigrali su i Australiju.

Sada slijedi ono zbog čega su i došli na Maltu, mečevi istine i to za generaciju koja je prošle godine na Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu odličje.

Najčitanije