16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Projekat vrijedan preko 30 miliona eura – na jesen početak radova na kanalizacionoj mreži Prčanj-Stoliv-Risan- Perast

Projekat vrijedan preko 30 miliona eura – na jesen početak radova na kanalizacionoj mreži Prčanj-Stoliv-Risan- Perast
Risan – foto Roko Stjepčević

Nakon ove turističke sezone očekuje nas početak radova za vodovodno-kanalizacionu mrežu Prčanj-Stoliv-Risan- Perast, što je veoma značajna investicija, kazala je za Boka News predsjednica SO Kotor Maja Mršulja.

“Prethodno smo donijeli Odluku o utvrđivanju javnog interesa radi pokretanja postupka (ne)potpune eksproprijacije u cilju poboljšavanja i proširenja ove vodovodno-kanalizacione mreže,  zatim smo donijeli Odluku za realizaciju vodosnabdijevanja i odvođenje otpadnih voda, Odluku o zaduživanju Opštine Kotor u tom dijelu na Jadranskoj obali. To obuhvata kanalizacionu, vodovodnu mrežu za pomenuta mjesta, kao i podmorski tranzitni kanalizacioni cjevovod Perast-Stoliv i takođe Perast-Risan, Stoliv-Prčanj, s obzirom da je u prethodnom period odrađen sistem do Peluzice. Opština se za ovaj projekat zadužila četiri miliona i 450 hiljada eura, a sveukupno ovaj poduhvat je vrijedan preko 30 miliona eura” – kaže Mršulja.

Maja Mršulja predsjednica SO Kotor

Projekat vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali faza V komponenta 2, se odnosi na kanalizaciono-vodovodni sistem Prčanj-Stoliv i Perast -Risan. Ukupna vrijednost ovog projekta je preko 30 miliona eura, a početak radova se očekuje nakon turističke sezone, znači početkom jeseni ove godine. Rok za izvođenje je 2 godine.

Ono što će nam svima biti potrebno je strpljenje, ali nakon takve investicije stanovništvu će sigurno biti lakše i ugodnije živjeti u zalivu, dodala je Mršulja.

Izvor:Boka News

Najčitanije