19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kineski umjetnici na KotorArtu

Kineski umjetnici na KotorArtu
Ai Wu – foto KotorArt

Međunarodni festival KotorArt, u okviru China stage-a, organizuje koncert u četvrtak, 9. avgusta, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21 sat gdje nastupaju Ai Vu, mecosopran, Žan Mark Gužon, flauta i Filipa Natebom, klavir. Partneri koncerta su ambasada Kine u Crnoj Gori, kao i Internacionalna kulturna asocijacija Šangaja. Ulaz na događaj je slobodan.

Ai Vu osnivačica je Pariskog umjetničkog centra Bize koji ima vitalnu ulogu u kinesko-francuskoj kulturnoj i umjetničkoj razmjeni, i upravo takav repertoar, sa djelima francuskih i kineskih umjetnika očekuje festivalsku publiku KotorArta.

Detaljan repertoar, kao i biografije umjetnika mogu se pronaći na veb stranici Festivala, www.kotor.art

U okviru China stage-a, ovogodišnjoj publici predstaviće se i Jutjen Jang, sedamnaestogodišnjakinja, dobitnica Zlatne medalje na prestižnom Čajkovski takmičenju za mlade. Njen pijanistički resital zakazan je za Crkvu Sv. Duha, u ponedjeljak, 12. avgusta, sa početkom u 21 sat.

Međunarodni festival KotorArt održava se 23. put, od 13. jula do 14. avgusta uz pokroviteljstvo Uneska, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, zlatnog sponzora Coca-Cole, kao i podršku drugih značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art i na društvenim mrežama preko stranica festivala @kotorart i preko #kotorart.

Najčitanije