19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

XV Festival gudača – koncert kamerne muzike ruskih umjetnika

XV Festival gudača – koncert kamerne muzike ruskih umjetnika
Festival gudača

XV Festival gudača- Perast 2024. organizuje koncert kamerne muzike ruskih umjetnika. Nastupice Misha Berkut- viola, Sergei  Suvorov- violoncelo i Alexei Kurbatov- klavir.

Na programu su djela Bramsa, Vine i Kurbatova.  Koncert će se održati 22.08. (četvrtak) u 20 sati  u koncertnoj sali Muzičke škole “Vida Matjan” u Kotoru, crkvi Svetog  Duha. 

Jedan od najistaknutijih violista u svijetu” prema mišljenjukompozitora Rodiona ŠčedrinaMiša Berkut, rođen je u Moskvi u muzičkoj porodici.

Predavao je na Moskovskom konzervatorijumu od 2002. godine, kao docent od 2005. do 2016. godine.Učestvovao u radu žirijameđunarodnih konkursa. Njegova izvođenja su snimana nakompakt-diskove, za radio i televiziju. Živi u Crnoj Gori ipredaje na Muzičkoj akademiji na Cetinju od 2012. Zaslužni je  umjetnik Rusije.

Sergej Suvorov je rođen u Moskvi 1984. godine u muzičkoj porodici. Prvi put je počeo da uči klavir sa 6 godina, a zatim se počeo da svira  violončelo sa 7 godina. Prvi učitelj mu je bio Aleksej Seleznjev, ali je posle 3 godine otišao da uči kod Tatjane Guldan dok je redovno pohađao časove kod renomirane ruske učiteljice Vere Birina. Godine 1997. upisao je Muzičku školu Gnesin i studirao kod Vere Birine još dve godine pre nego što je otišao u London 1999. U Londonu je Sergej studirao kod prof. Stefan Popov u Purcell School of Music, a zatim u Guildhall School of Music and Drama. 2005. godine odlazi u Nemačku na studije kod prof. Ioung-Chang Cho na Folkvang Hochschule u Esenu.

Rođen u Moskvi, kompozitor i pijanista Aleksej Kurbatov komponovao je svoj prvi komad kada je imao samo pet godina, a zatim balet napisan sa šest godina. Kao pijanista, Aleksej je nastupao u više od stotinu gradova širom sveta i kao solista i kao kamerni muzičar. Izdao je nekoliko CD-a za razne izdavačke kuće. Aleksejevi nastupi su emitovani na radiju i televiziji u Velikoj Britaniji, Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Ukrajini, Jermeniji, Hrvatskoj, Rusiji i Kazahstanu.

Najčitanije