19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Pozorišna predstava “Edip” na Ljetnoj pozorinici

Tivat – Pozorišna predstava “Edip” na Ljetnoj pozorinici
EDIP

Pozorišna predstava “EDIP” deseta takmičarska predstava u ovogodišnjoj selekciji, prema čuvenoj drami Sofokla, u režiji Vita Taufera, biće izvedena na Ljetnjoj pozornici u Tivtu, četvrtak 29. avgust – 21.00h u okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije. Ova pozorišna predstava rađena je u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

“To je priča o nestanku demokratije. O pokušaju jednog vladara da sredi državu, da nađe razlog raspada i truleži. I slavno propada. Za duga, duga vremena. Borba između racionalnog i iracionalnog principa”, navodi reditelj Vito Taufer.

U tragediji o Edipu, sinu tebanskog kralja, kome su prorekli da će ubiti oca i oženiti se majkom, u naslovnoj ulozi je Milan Marić, a u predstavi igraju i Nataša Ninković, Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Aleksandar Ðurica, Miloš Samolov, Nebojša Ljubišić, Zoran Cvijanović, Joakim Tasić i Marko Radojević.

Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10:00 – 14:00h i na blagajni Ljetnje pozornice od 19.00h – 22.00h. Informacije na broj  +382 69 342 799.

Najčitanije