19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

U fokusu razvoj održivog turizma

U fokusu razvoj održivog turizma
Žabljak – Durmitor – foto Boka News

Razvoj održivog turizma, koji će sačuvati prirodna bogatstva, ali istovremeno omogućiti ekonomski prosperitet lokalne zajednice, u narednom periodu mora biti u fokusu donosilaca odluka na lokalnom i državnom nivou, saopštio je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

“Pametna ulaganja u infrastrukturu, plansko upravljanje prostorom, otvaranje novih radnih mjesta kroz intenziviranje investicionog ciklusa, ali i briga o resursima – mora biti prioritet”, naveo je Milatović u čestitki povodom Dana Opštine Žabljak.

Prema njegovim riječima, jedino se na taj način Žabljak može svrstati u red sa razvijenim regionalnim i evropskim turističkim centrima, što ovaj grad sa bogatstvom svojih prirodnih ljepota i nemjerljivim ljudskim potencijalom apsolutno zaslužuje.

“Želim da istaknem da u meni, kao predsjedniku Crne Gore, imate snažnu podršku i iskrenog partnera za sve konstruktivne inicijative i aktivnosti koje su usmjerene na razvoj vaše opštine i razvoj našeg sjevera”, naveo je Milatović.

On je Dan Opštine Žabljak čestitao njenom rukovodstvu, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima tog grada.

“Slavna slobodarska prošlost Žabljaka i Crne Gore, za čiju slobodu su životе položili brojni Durmitorci, opominje nas i sada da, više nego ikada prije, moramo čuvati temeljne vrijednosti antifašizma, kao osnovnih postulata na kojima je izgrađeno naše društvo. Zato se danas sa pijetetom i zahvalnošću sjećamo herojstva, hrabrosti i vizije stanovnika durmitorskog kraja i njihove borbe za slobodu i dostojanstvo naše zemlje”, rekao je Milatović.

Stoga je, kako je kazao, i naša dužnost da u vremenima mira i slobode, uložimo dodatan napor, i da marljivim radom razvijamo Žabljak i Crnu Goru, kako bi stvorili bolju i sigurniju budućnost za sve građane naše zemlje.

“Smješten u srcu crnogorskog sjevera, okružen netaknutim ljepotama nacionalnog parka Durmitor, kao što su kristalno čisto Crno jezero, moćni vrhovi Bobotovog kuka i Savinog kuka, Sedla i Prutaša – sa veličanstvenim pejzažima koji ostavljaju bez daha i predstavljaju glavni potencijal za dalje unapređenje turističke ponude u ovom kraju”, zaključio je Milatović.

Najčitanije