17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Svjetska Padel Federacija organizuje prvi FIP PROMOTION turnir u Crnoj Gori

Svjetska Padel Federacija organizuje prvi FIP PROMOTION turnir u Crnoj Gori
Padel

Padel savez Crne Gore organizuje prvi FIP Promotion turnir u našoj zemlji, pod pokroviteljstvom Svjetske Padel Federacije (FIP). Turnir će se održati na terenima u naselju Centrale, Luštica Bay, od 20. do 22. septembra 2024. godine, u saradnji sa kompanijom Luštica Development.

Predsjednik Padel saveza Crne Gore, Damjan Danilović, istakao je značaj ovog turnira za crnogorski padel, naglasivši da je učešće prijavilo 23 para, uključujući i pet domaćih.

FIP Promotion Luštica Bay turnir zvanično počinje u petak, 20. septembra, a vrhunac će biti polufinalni i finalni mečevi koji će se održati u nedjelju, 22. septembra.

Piazza Centrale – Luštica Bay

“Organizacija ovog turnira je veliki korak za naš savez i crnogorski sport. Samo godinu i par mjeseci nakon što smo postali članovi Svjetske Padel Federacije, sazreli smo dovoljno da organizujemo jedan ovakav događaj,” izjavio je Danilović. Zahvalio je Luštici Development na podršci i ukazao na važnost njihovog doprinosa u širenju padela u Crnoj Gori.

Turnir će okupiti takmičare iz više zemalja svijeta, a posebnu pažnju privlače dolasci nekih od najpoznatijih evropskih padel igrača, uključujući najbolje rangiranog igrača italijanske rang liste, Simonea Cremonea, koji će nastupiti sa partnerom iz Francuske. Takođe, očekuju se takmičari iz Španije, Francuske, Holandije i čak Argentine.

Crna Gora će na ovom takmičenju imati i prvi nastup svog licenciranog padel sudije, Darka Vukovića iz Padel Kluba Kotor.

Mečevevi u petak počinju u 15 časova, dok će svečana ceremonija otvaranja biti u 18 časova, nakon čega nas očekuje još jedan uzbudljiv meč i nakon toga druženje uz Dance party i DJ DIMI-a.

Danilović je pozvao sve ljubitelje sporta da prisustvuju turniru na Luštici Bay i podrže takmičare.

“Pozivam publiku da se pridruži mečevima na Luštici Bay, uživa u vrhunskom sportu i podrži domaće i strane padeliste,” zaključio je.

Najčitanije