25 C
Kotor

Slušaj online radio

Opatijski Festival čokolade od 8. do 10. novembra

Opatijski Festival čokolade od 8. do 10. novembra
festival čokolade Opatija

Festival čokolade, na kojemu će sudjelovati craft čokolaterije, slastičari, domaći i inozemni proizvođači čokolade, održat će se od 8. do 10. novembra u Opatiji, najavili su iz opatijske Turističke zajednice.

Trodnevni program održavat će se u Centru “Gervais,” Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” te u Kulturnom domu “Zora,” a u hotelima i kavanama nudit će se najfinije čokoladne delicije, uz glazbeni program, razne kulturne sadržaje i prezentacije, tematske izložbe i edukativne radionice.

Opatijski hoteli, restorani i kavane priredit će posebnu ponudu jela i pića te choco wellness & spa tretmane. Festival donosi i novitete, kao što je  zabavno-edukativna radionica “Čokolaboratorij”, u kojoj će posjetitelji moći izraditi personaliziranu čokoladu i naučiti o čokoladi.

Opatija – foto TZ Opatija

Zahvaljujući suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Belgije, u Opatiji će se prvi puta predstaviti ugledni belgijski čokolatijer Alexandre Druart, koji će izraditi čokoladnu skulpturu briselskog  Atomiuma. Posebna enogastroponuda inspirirana čokoladom će gostima Opatije biti dostupna tijekom cijelog studenog.

Iz Turističke zajednice grada Opatije ističu da uključivanje ugostitelja, hotelijera i lokalne zajednice čini opatijski Festival čokolade posebnim, a raznolika ponuda privlači posjetitelje iz zemlje i inozemstva, kojih je lani bilo više od 10 hiljada.

Najčitanije