25 C
Kotor

Slušaj online radio

Portonovi marina osvojila TYHA nagradu za najbolju marinu godine

Portonovi marina osvojila TYHA nagradu za najbolju marinu godine
Portonovi

Portonovi marina koja je dio prestižnog Portonovi rizorta, osvojila je prvo mjesto kao najbolja međunarodna marina 2024. godine. Ovu nagradu The Yacht Harbour asocijacije (TYHA) dodjeljuje se dodjeljuje marinama koje ispunjavaju najviše profesionalne, operativne i ekološke standarde, u pogledu infrastrukture, ali i u pogledu usluga koje pružaju korisnicima.

TYHA je osnovana radi razvijanja industrije marina, posebno podržavajući članove britanske mornarice, kao i internacionalne članove kojima nudi stručne savjete i pomoć korisnicima u pronalasku kvalitetne marine, dok marinama pomaže u poboljšanju usluga i poslovanju prema najvišim standardima.

Nagrade su u osam kategorija dodijeljene prošle sedmice u Sauthemptonu i Portonovi marina osvojila je prvo mjesto u kategoriji najbolje internacionalne marine. Na drugom i trećem mjestu našle su se D-Marin marina u Didimu i Dubai Harbour.

„Ova nagrada je priznanje za marine sa izuzetnim kvalitetom usluge, vrhunskim objektima i sadržajima, a koje su posvećene i ekološkoj održivosti. To je još jedna potvrda izvrsnosti kakvoj kao tim konstantno težimo i dodatna motivacija da tako nastavimo,“ rekao je Novica Radojičić, menadžer Portonovi marine.

On je istakao da su veoma ponosni na ovu nagradu i da je ona proizvod dugogodišnjeg rada  koji je započeo prethodni direktor Portonovi marine, Nikola Banović. Nakon drugog mjesta prošle godine, nastavili smo sa istom predanošću i taj kontinuirani trud se sada isplatio, naročito imajući u vidu da su ove godine kapaciteti za vez u marini bili puni i interesovanje je ogromno tokom cijele godine.

Portonovi

Kako je dodao, „nagrada The Yacht Harbour asocijacije nije bila odlična prilika samo za predstavljanje premium ponude i usluga Portonovi marine, već je veoma značajna i za pozicioniranje Crne Gore kao glavnog nautičkog centra regiona“.

Podsjećamo, Portonovi marina ima 238 vezova za jahte i superjahte do 120 metara i mjesto je održavanja regionalnih i internacionalnih regata, a 2022. godine dobila je „5 Gold Anchor“ akreditaciju, čime je svrstana među najbolje svjetske marine.

U Portonovi marini često se mogu vidjeti neke od najprestižnijih jahti na svijetu, među kojima su bile Olivia O, superjahta od 88 metara, superjahta PI sa bazenom sa staklenim dnom, ali i čuvena jahta Kalizma, poznata kao simbol ljubavi između Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor.

Više informacija o Portonovi marini pronađite ovdje.

Najčitanije