26.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Biznis info centru predstavljeni potencijali Tivta

Susret u BIC

U sklopu manifestacije Dani Novog Sada u Tivtu, danas je u Biznis info centru upriličen susret članova delegacije Grada Novog Sada i Privredne komore Vojvodine sa dijelom tivatskih privrednika. Gostima iz Novog Sada predstavljeni su potencijali Tivta kada je u pitanju kongresni/MICE turizam, a razgovarano je i o vidovima aktivnog turizma u Boki Kotorskoj, te o problemima sa kojima se privrednici u turizmu suočavaju.

Domaćin ovog susreta potpredsjednik opštine Tivat Jovan Brinić pozdravio je goste i naglasio kako je „pitanje privređivanja i saradnja u ovoj oblasti ono što suštinski spaja ljude i regije“, te da je u tom smislu privredna saradnja Tivta i Novog Sada od izuzetnog značaja. „Čuli smo jako interesantne informacije o ponudi i potrebama naših hotelijera, sa druge strane predstavnici Privredne komore Vojvodine izašli su sa vrlo kvalitetnim predlozima buduće saradnje. Prostor za to postoji i mi ćemo taj prostor širiti, stvarajući nove šanse“ – naglasio je Brinić.

Direktorica Biznis info centra Milijana Dubak upoznala je učesnike sastanka sa radom ove relativno mlade gradske institucije koja postoji pola godine i pozvala ih na saradnju i umrežavanje, nudeći pti tom sve kapacitete sa kojima Centar raspolaže. Susret je moderirao Vedran Božinović, sekretar za privredu Opštine Tivat.

U Biznis info centru predstavljeni potencijali Tivta
Prezentacija BIC

U razgovoru sa tivatskim hotelijerima i preduzećima Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine, ponudio je nekoliko konkretnih modaliteta saradnje, kao što su prezentacija tivatske privrede u Novom Sadu, kreiranje ponude koja bi bila predstavljena relevantnim institucijama obrazovanja, privrede ili uprave, ali i mogućnost ostvarivanja zajedničkih nastupa na relevantnim sajmovima u Evropi.

„Zadovoljan sam prikazanim. Čuli smo planove razvoja hotelijera koji su predstavili ponudu. Ova destinacija ima svjetski potencijal. Želja mi je da razmjenjujemo znanje i iskustvo“ – rekao je Mamić i najavio prvi značajniji zajednički susret na Sajmu turizma u Novom Sadu, krajem novembra.

Priliku da predstave svoje biznise i ponudu imali su predstavnici kompanije Una Montenegro, hotela Regent Porto Montenegro, The Chedi Luštica Bay, Siros i Hyatt Regency Kotor Bay Resort. „Zadovoljstvo mi je što sam učestvovao u ovom sastanku. Ovo je prilika da razgovaramo i planiramo zajedničku saradnju, promociju, brojne aktivnosti. Na nama je da povučemo konkretne poteze“ – rekao je Miško Lučić, vlasnik kompanije Una Montenegro.

Predstavnici Turističke organzacije Tivta upoznali su prisutne sa budućim planovima: Tourism Think Thank 2024 konferencijom koja će se održati od 27-29. novembra u Tivtu, novogodišnjim programom koji će biti organizovan od 15. decembra do 15. januara, ali i sa skorim nastupima na regionalnim sajmovima turizma.

Najčitanije