21.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Multimedijalna izložbe “Pavić od Š do A“ u Petrovcu

Multimedijalna izložbe “Pavić od Š do A“ u Petrovcu
Plakat Milorad Pavic

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen domu „Crvena komuna“ – galerija “Marko K.Gregovic” u Petrovcu, u utorak 1.oktobra u 20 sati biti otvorena multimedijalna izložba pod nazivom „Pavić od Š do A“ realizovana u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda.

Autori izložbe Isidora Injac, Vladislava Ivković Marković i Marjan Marinković su viši bibliotekari iz Odjeljenja za kulturne programe Biblioteke grada Beograda, poznatog po organizaciji kvalitetnih i raznovrsnih programa u prijestonici Srbije.

Multimedijalna izložba posvećena je stvaralačkom opusu čuvenog pisca Milorada Pavića. U 2024. godini navršava se 100 godina od rođenja, 40 godina od prvog izdanja romana „Hazarski rečnik“ i 15 godina od odlaska Milorada Pavića. Cilj je da se na reprezentativan i interesantan način predstave stvaralaštvo i život pisca čija je recepcija od strane čitalačke publike uvijek izuzetna. Izložbu će pratiti muzika koju je Pavić slušao tokom svojeg stvaralačkog procesa, a posjetiocima će na slajdovima biti prikazani  djelovi Hazardskog rečnika.

Na otvaranju izložbe obratiće se autorke Isidora Injac i Vladislava Ivković Marković. Publika će izložbu moći da pogleda do 10.oktobra.

Najčitanije