23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor u nedjelju 13. oktobra

Pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor u nedjelju 13. oktobra
13. pjesacki dan KO-Lovćen-KO

Planinarski klub Vjeverica Kotor poziva na 13. pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor koji će se održat u nedjelju 13.10.2024.



Ove godine program obuhvata pješačku turu Krstac u dužini od 13,5km uz 950m visinske razlike, sa polaskom u 8 ura maratonsku trasu Kotor – Lovćen – Kotor u dužini od 31km i 1650m visinske razlike, sa polaskom u 7 ura. Prijave su obavezne, a svi detalji se nalaze na fB stranici Kluba. Facebook

Cilj manifestacije je promovisanje pješačenja kroz prirodu, boravak u prirodi kao vid zdravog života, kao i prirodnih ljepota zaledja Kotora i padina Lovćena.

Bez takmičarskog dijela, bez trčanja, pod vodjstvom vjeveričjih koordinatora/ica.

Guštajmo skupa u prirodi od mora do planine!

Karakteristika ove manifestacije je da trasa vodi kroz vrlo atraktivne prirodne predjele od morske obale preko stjenovitog kotorskog zaledja, do šumovitog dijela Nacionalnog parka “Lovćen”. Takođe, trasa prolazi i kroz značajne kulturno povijesne spomenike, kao što su bedemi starog grada Kotora sa tvrđavom Sv. Ivan, stari pješački put Kotor-Njeguši-Cetinje i Njegošev mauzolej na Lovćenu.

Ono sto naš pješački dan čini posebnim, sem izuzetne raznovrsnosti i atraktivnosti krajolika, kroz koji trasa prolazi, je i podatak da se kreće sa “morske pjene”, oko 2 mnv, a da se najviša tačka nalazi na oko 1700 metara nadmorske visine.

Najčitanije