24 C
Kotor

Slušaj online radio

Drugi festival mentalnog zdravlja od 10. do 20. oktobra- Zašto se (ne) mijenjamo?

Drugi festival mentalnog zdravlja od 10. do 20. oktobra- Zašto se (ne) mijenjamo?
Festival

Institut za javno zdravlje Crne Gore i Klinički centar Crne Gore organizuju Drugi festival mentalnog zdravlja koji se održava od 10. do 20. oktobra.

Ove godine, ZU Specijalna bolnica za psihijatriju “Dobrota” Kotor će učestvovati na festivalu, saopšteno je iz ove ustanove.

Okrugli sto na temu “Mentalno zdravlje i odnos prema prošlosti, sadašnjosti i budućnosti” biće organizovan u četvrtak 17. oktobra u 18 sati u maloj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” u Kotoru.

Predavači će biti: psihijatri dr Aleksandar Tomčuk, dr Boris Ćorić i dr Danijela Miladinović, specijalista kliničke psihologije Olivera Marković, defektolog Milica Vukotić i socijalna radnica mr Aleksandra Dragojević. Medijator će biti Jelena Kljajević.

Prethodno će na području kotorske opštine biti organizovana predavanja i interaktivne radionice u jednoj osnovnoj i u srednjim školama.

Predavanje na temu “Obrazovanje za društvo u promjenama – mentalno zdravlje u novom milenijumu” će u ponedjeljak 14. oktobra u kotorskoj Gimnaziji održati psihijatar dr Boris Ćorić i psiholog Milica Samardžić.

Istog dana u planu je interaktivna radionica na istu temu koju će uz učešće  učenika Srednje medicinske i Srednje ekonomske škole voditi specijalista medicinske psihologije Olivera Marković i socijalna radnica mr Aleksandra Dragojević.

Predavanje na temu “ Mentalno zdravlje i društvene mreže” će u prijepodnevnim satima u četvrtak 17.oktobra u prostorijama Osnovne škole “Veljko Drobnjaković” u Risnu održati defektolog Milica Vukotić i psiholog Milana Žarković.

Najčitanije