12 C
Kotor

Slušaj online radio

Rekordan broj novskih osnovaca trčao u čast praznika grada

Hitri koraci i široki osmjesi obilježili su današnju, treću „Trku radosti“, organizovanu u okviru programa obilježavanja Dana opštine Herceg Novi.

Rekordan broj osnovaca, njih oko 800, iz prvih pet razreda sve četiri hercegnovske škole pretrčao je dionicu šetalištem od Vojničkih banja do Škvera, gdje su ih dočekali i pozdravili brojni posjetioci.

Trku u kojoj su svi pobjednici organizovao je Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, uz podršku gradske Turističke organizacije i Triatlon kluba Herceg Novi.

„Slogan programa u čast praznika grada ove godine kaže „Herceg Novi, grad koji raste“, a tako i ova manifestacija raste iz godine u godinu“, kazala je Olga Pejović iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

Trka radosti – foto Opština HN

Kako je navela, za trku je bilo prijavljeno 870 osnovaca, a učestvovalo ih je oko 800, što je rekordan broj. Pejović je uputila riječi zahvalnosti djeci koja su učestvovala, kao i onima koji su pomogli organizaciju trke – roditeljima, nastavnicima, upravama osnovnih škola i partnerima.

Svi mališani dobili su startne paketiće i pohvale, a nakon završene trke druženje je nastavljeno uz muziku za koju je bio zadužen DJ Čupko.

Najčitanije