23 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – MZ Krtoli: Zahtjev ka budžetu oko pola miliona eura

MZ Krtoli

U sklopu aktivnosti donošenja predloga Budžeta za 2025. godinu, Sekretarijat za lokalnu upravu organizovao je sastanak predstavnika Opštine sa Savjetom Mjesne zajednice Krtoli. Na listi infrastrukturnih i drugih prioriteta na ovom dijelu tivatske teritorije našli su se predlozi poput izgradnje trotoara od Doma kulture ka Plavim horizontima, uređenje prostora oko Doma kulture i centralnog trga u Radovićima, ali i uređenje loakcija kao što su gumna, kružni tok ka Plavi horizontima i vidikovci.

Sastanku je prisustvovao potpredsjednik opštine Tivat Jovan Brinić koji je istakao kako je evidentan značajno manji broj zahteva prema kapitalnom Budžetu u poređenju sa prethodnim godinama. „Kada zbrojimo broj podnijetih zahtjeva te njihovu sadržinu, možemo zaključiti da u ukupnom, projektovana cifra iznosi oko 500.000€. Ovo dokazuje veliki rad i odličnu saradnju Mjesne zajednice i Opštine u prethodnom periodu i da je mnogo toga do sada urađeno. Posebno treba imati u vidu da se MZ Krtoli suočila sa značajnim izazovima i činjenicom da je teritorijalno najveća MZ“ – istakao je Brinić.

Na sastanku se moglo čuti da je izgradnja trotoara na potezu od Doma kulture ka plaži Plavi horizonti uslovljena radovima na vodovodnom i kanalizacionom sistemu. U planu je uređenje neposredne okoline Doma kulture u centru Radovića, što je predviđeno relevantnim planskim dokumentima. U planu je uređenje parkinga sa 15 parking mijesta, a dio prostorija u prizemlju Opština će ustupiti Ministarstvu sporta i mladih za potrebe rada Omladinskog servisa.

Direkcija za investicije i Komunalno preduzeće će kroz manje investciije oplemeniti prostor vidikovaca. Tokom sastanka razgovaralo se o mogućim modalitetima uređenja nekoliko gumna kao autentičnih prostora, posebno imajući u vidu da se ista velikom većinom nalaze u privatnom vlasništvu.

Građani Krtola zainteresovani su za uređenje trga u centru Radovićima. Kako bi projekat bio realizovan potrebno je izraditi  neophodnu projektnu dokumentaciju a procijenjena vrijednost radova iznosi oko 370.000€ bez pdv-a.

Samo neki od do sada realizovanih projekata su adaptaciji Doma kulture za potrebe privremenog odvijanja nastave i vrtića, asfaltiranje puteva kroz Đuraševiće, Gošiće, Krašiće, Radoviće, proširenje javne rasvjete, uređenje više vidikovaca, prilaznog puta i parkinga kod crkve Sv. Gospođe. U toku je izgradnja nove škole „Branko Brinić“, a slijedi početak izgradnje I faze fekalne i atmosferske kanalizacije i zamjena cjevovoda u iznosu od 2.5 miliona eura i nastavak radova kod crkve Sv. Gospođe.

Sastanku su u ime Opštine prisustvovali rukovodioci Sekretarijata za uređenje prostora, Sekretarijata za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti, Direkcije za investicije, Sekretarijata za lokalnu upravu, Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor i Službe zaštite i spašavanja. O predlozima Mjesne zajednice razgovarali su i predstavnici Komunalnog preduzeća, Vodovoda i kanalizacije i Parking servisa.

Najčitanije