16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorski izbori – Ustavni sud nije donio odluku, galasali 3:3 – DPS Kotor: Članovi OIK da prekinu sa opstrukcijama…

Kotorski izbori – Ustavni sud nije donio odluku, galasali 3:3 – DPS Kotor: Članovi OIK da prekinu sa opstrukcijama…
Kotor foto Boka News

Ustavni sud danas nije donio odluku po pitanju žalbi nosioca liste koalicije Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad na izborima u Kotoru, Vladimira Jokića, koje se odnose na biračka mjesta Mirac i u Prčanju.

Ta odluka nije donijeta zato što je u glasanju bilo 3:3.



DPS Kotor: Članovi OIK da prekinu sa opstrukcijama i dopuste da izborni proces konačno bude završen

Opštinski odbor DPS Kotor, nakon današnjeg stava Ustavnog suda, poziva Opštinsku izbornu komisiju da u što kraćem roku donese odluku o ponavljanju izbora na Prčanju i Mircu.

Jer, nakon današnjeg zasijedanja Ustavnog suda na kome nije donešena odluka o prihvatanju žalbi Demokrata, jedina relavantna odluka je upravo Odluka Državne izborne komisije koja ostaje na snazi, a kojom se nalaže ponavljanje izbora na Prčanju i Mircu.

Ispoštovali smo sve zakonske procedure, sačekali smo i da naši oponenti iskoriste svaki pravni mehanizam koji im stoji na raspolaganju, ali – zbog grada, zbog Kotoranki i Kotorana – više ne smijemo dopustiti dalje kočenje izbornog procesa, kojim se produžava opšta blokada.

Mjesec nakon prvobitno održanih izbora, vrijeme je da se taj proces konačno završi. Zato pozivamo političke subjekte koji već sedmicama opstruiraju procese koji bi vodili ka proglašenju konačnih rezultata da to više ne čine.

Ne želimo da vjerujemo da će OIK Kotor istrajavati u bezakonju i služenju onima koji se bore svim silama da izbori ne budu završeni.

Ipak, ako nastave tim putem, kako smo to i ranije istakli, čekaju ih krivične prijave po više osnova.

Opštinski odbor DPS Kotor    

Najčitanije