23 C
Kotor

Slušaj online radio

SO Tivat odlučila o gradnji pijace na lokaciji…

SO Tivat odlučila o gradnji pijace na lokaciji…
Lokacija na kojoj je planirana gradnja pijace – Foto: AIM Studio

Odbornici u Skupštini opštine (SO) Tivat juče su većinom glasova vladajuće koalicije, donijeli odluku o izgradnji lokalnog objekta od opšteg interesa – pijace i neophodne infrastrukture na parceli iza hotela “Pine”, odnosno između stambenih blokova u Njegoševoj, Ulici 21. novembra i Trgu od kulture.

To je prvi administrativni korak u rješavanju pitanja jednog od glavnih nedostajućih javnih objekata u Tivtu, za koji će se idejno rješenje birati na nacionalnom arhitektonskmom konkursu.

Riječ je o zemljištu ukupne površine 3.885 kvadrata a koji je po aktuelnom DUP-u Tivat-centar jedna urbanistička parcela namijenjena za “objekte komunalne infrastrukture”.

Od ukupne površine lokacije, 1.040 kvadrata je namijenjeno gradnji pijace koja će imati jednu nadzemnu etažu maksimalne površine 956 kvadrata i dvije podzemne etaže sa parking garažom kapaciteta 66 mjesta i pratećim tehničkim prostorijama u funkciji pijace.

Skoro kompletno zemljište na ovoj lokaciji je u vlasništvu Opštine Tivat koja namjerava da osim izgradnje pijace, ovaj prostor oplemeni i dodatnim javnim sadržajima i hortikulturno.

Inače, dio ove lokacije je ranijim planovima lokalne samouprave bio predviđen za izgradnju velike spratne parking-garaže, ali se od toga odustalo nakon protivljenja stanara okolnih zgrada.

Dio stanara protivi se sada i izgradnji pijace i uređenja trga na ovom sada zapuštenom prostoru, smatrajući da će rad gradske tržnice na toj lokaciji loše uticati na njihov kvalitet života.

 

Izvor:S.L.

Najčitanije