16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva u projektu Antičke zamke Jadranskog mora

Amfore

Projekt ATAS – Antičke zamke Jadranskog mora provode četiri partnera iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Cilj projekta je turistička valorizacija podvodne kulturne baštine i ciljana promocija ronjenja i kulturnog turizma na Jadranu koja će se realizirati uz pomoć zajedničke digitalne platforme.

Projektni partneri su: Grad Mali Lošinj kao glavni partner, Univerza na Primorskem (Koper, Slovenija), Hotel Maestral (otok Prvić) i Hidromont inženjering d.o.o. (Budva, Crna Gora). Ukupna vrijednost projekta je 140.000 eura, od čega 80% sufinancira EU fond Europske agencije za mala i srednja poduzeća (EASME).

Ronioci Global Underwater Explorersa
Poto: Richard Lundgren (GUE)

U četiri destinacije kojima je zajednička poveznica antička podvodna baština postoji potreba i želja za intenzivnijom suradnjom gospodarstva i javnih institucija kako bi se oblikovala kvalitetnija turistička ponuda za specifične skupine turista, ponajprije ronilaca i ljubitelja antičke kulturne baštine. Dio projekta posvećen je edukaciji lokalne zajednice o značenju i očuvanju podvodne baštine. U svim destinacijama provest će se radionice za mala i srednja poduzeća, potencijalne korisnike zajedničke digitalne platforme. Prva takva radionica održana je 30.marta 2017. u Kopru u prostorima Univerze na Primorskem.

Na njoj su predstavnici projektnih partnera predstavili svoje institucije i dosadašnje iskustvo s kojim će doprinijeti realizaciji postavljenih ciljeva. Sudionici radionice pokazali su zanimanje za suradnju te su komentarima i vlastitim iskustvom omogućili oblikovanje temelja za uspješnu suradnju na području turizma i baštine.

Flora Art

U petak 2. juna 2017. u 10.30 u Prvić Luci na otoku Prviću održat će se druga radionica projekta “Antičke zamke Jadranskog mora”. Radionica će se održati u Memorijalnom centru Faust Vrančić s početkom u 10.30. Besplatna je i namijenjena je svima malim poduzetnicima, ronilačkim centrima, turističkim agencijama i hotelima koji svoje poslovanje žele proširiti novom uslugom baziranom na podvodnoj kulturnoj baštini.

Najčitanije