16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Solin – Vranjic pobjednici trećeg Međunarodnog finala Jadranskih igara

Treće Međunarodno finale Jadranskih igara održano je u subotu 13. septembra 2014. na bazenu „Ilirija“ u Biogradu na Moru.na kojem je ove godine nastupalo čak šest ekipa – predstavnici Italije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije te Hrvatske U spektakularnoj i napetoj završnici pobjedu je odnijela ekipa predstavnici Hrvatske, Solin-Vranjic, kojima je ovo već druga titula međunarodnih pobjednika.

Nemoguće je riječima opisati emocije i dojmove koji su nas zatekli već na samom početku ovog spektakla. Ipak je ovo prošireno izdanje Jadranskih igara uistinu poseban doživljaj, a za ekipe koje su u subotu sudjelovale na igrama imamo samo riječi hvale – što zbog njihovog pozitivnog duha koji nas je očarao, što zbog spretnosti i spremnosti koju su pokazali na igrama. No krenimo redom…

Ponovno je srušen rekord u letećem vaterpolu, a ponosni vlasnici novog velikog broja punata su ekipa Galioti iz Tivta, predstavnici Crne Gore. Sa nevjerojatna 225 punta Tivćani su digli letvicu itekako visoko; možemo slobodno reći, gotovo nedostižno. Dobro utrenirana ekipa vezanim je potezima uspjela doći do ovoliko velikog broja pogodaka te moramo priznati da ih je zaista bio gušt gledati u njihovom nastupu. Veliki je rezultat ostvarila i ekipa No limits iz Ljubljane (183 punta), a najveće iznenađenje natjecanja definitivno je bila ekipa Makedonije. Makedonci su leteći vaterpolo zaigrali prvi puta te ostvarili nevjerojatan rezultat od 179 punata, što je rezultiralo sa velikih 6 bodova već u prvoj igri.

Morska je alka najbolje legla domaćinima iz Hrvatske gdje su ostvarili najbolji rezultat, a od treće do pete igre uslijedila je potpuna dominacija talijanske ekipe San Felice Circeo. Naime, Talijani su preuzeli stvar u svoje ruke te su u igrama utrka magaraca, streličari i ribarske kašete ostvarili najbolje rezultate i domogli se maksimalnog broja bodova. Prije posljednje igre, San Felice Circeo bila je ekipa s najvećim brojem bodova  dok su sa četiri boda manje za njima bili Hrvati. Teoretski je Talijanska ekipa mogla pobijediti, no uvjet za to bio je da dođu do finala potezanja konopa, odnosno da se nađu na samo tri boda manje od Solina koji su se za konop jako dobro pripremili. No brza, ali za konop nedovoljno snažna ekipa Talijana, nije podnijela pritisak te je u prvom polufinalu izgubila od Bosne i Hercegovine, dok su ih u potezanju za treće mjesto s glatkih 2:0 potegli Crnogorci.

Pobjeda u potezanju konopa ekipi Solin-Vranjic donijela je i pobjedu u ukupnom poretku te su se u subotu Cipli dizelaši okitili još jednom titulom Međunarodnih pobjedika. Prva je ona iz 2012. godine, a druga iz još nam aktualne 2014. godine.

Svaka je od ekipa u subotu zaista dala sve od sebe kako bi se što bolje plasirala. Nekima je to pošto za rukom, nekima i ne toliko. Sve u svemu, ovogodišnje je Međunarodno finale ispunilo sva očekivanja organizatora te možemo slobodno reći da smo itekako zadovoljni onime što je iza nas. Peta sezona u Hrvatskoj zaista je bila najbolja dosada.

Svima koji su nas i ove sezone pratili zahvaljujemo još jednom na podršci! Najbolja ljetna zabava na Jadranu ide na svoj zasluženi godišnji odmor do idućeg ljeta i do još jedne nove fantastične sezone…

Najčitanije