19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulaganje u zaleđe kao preduslov unaprijeđenja turističke ponude grada

Zaleđe Boke – Orjen

Radovi na proširenju puta na trasi Kruševice-Vrbanj predstavljaju prvu fazu na rekontrukciji te putne dionice, ali i korak naprijed ka rješavanju dugogodišnjih infrastrukturnih problema zaleđa Herceg Novog i poboljšanju turističke ponude našeg grada, poručio je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević.

Prema njegovim riječima, izvođač radova – kompanija Bokić, radi dobro i kvalitetno, na zadovoljstvo građana i lokalne samouprave. Do Nove godine će biti završena prva faza radova, pa će put prema Vrbanju biti u funkciji za ovu zimsku sezonu, dok će radovi na asfaltiranju biti izvedeni na proljeće.

Ugovoreni radovi podrazumijevaju širenje puta mašinskim iskopima, nabavku, transport i ugradnju tampona (izravnavajućeg sloja) na petnaest definisanih lokacija. Radovi se izvode prema rješenju uređenja puta koje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Konvoj terenaca na Orjenu

Podsjetićemo i da je tokom oktobra formiran Organizacioni odbor za uređenje puta Počivanje-Kruševice-Vrbanj, čemu je prethodila posjeta predsjednika Opštine Stevana Katića, potpredsjednika Miloša Konjevića i direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada Bora Lučića mještanima. Odbor, pored Konjevića i Lučića, čine Slavko Vavić, Mićo Murisić, Krsto Tomašević, Savo Radović i Vido Pavlović, koji su u punom kapacitetu održali već četiri sastanka, a sve kako bi ovi radovi počeli na vrijeme i bili izvedeni kvalitetno i u predviđenim rokovima.

Konjević je napomenuo i da će, uz drugu fazu na rekonstrukciji puta, i trasa od motela Konak do Avanturističkog parka biti asfaltirana sa dolaskom proljećnih dana.

U narednih dvije godine i put od Petijevića do Kruševica će biti proširen. Kako je Konjević kazao, lokalna uprava već sada vodi razgovore sa vlasnicima parcela, kako bi se dobile neophodne saglasnosti, a sve da bi se u realizaciju krenulo tokom narednih mjeseci.

Najčitanije