12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Abazović razgovarao sa mještanima Grblja koji protestuju zbog izradnje bulevara: Projekat veoma važan za infrastrukturu Crne Gore

Abazović primio mještane Grblja

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je projekat izgradnje bulevara u Grblju veoma važna za infrastrukturu Crne Gore.

Kako su saopštili iz Kabineta premijera, on je danas održao sastanak sa predstavnicima mještana Grblja koji protestuju u vezi sa problematikom vezanom za početak izvođenja radova na izgradnji bulevara između Jaza i Aerodroma Tivat.

Predstavnici mještana koji protestuju zahvalili su Abazoviću na prijemu i spremnosti da ih sasluša.

“Oni su istakli da nijesu protiv rekonstrukcije saobraćajnice, ali da su protiv rekonstrukcije na planirani način, ukazujući na potrebu smanjenja broja saobraćajnih traka, povećanja broja pješačkih prelaza, raskrsnica i pasarela. Mještani Grblja su naveli da pomenuti bulevar ne treba da predstavlja glavni tranzitni koridor na crnogorskom primorju, već da to treba da bude riješeno sistemom obilaznica”, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je izražavajući razumijevanje za ukazane probleme od strane mještana, istakao da projekat izgradnje bulevara smatra veoma važnim za infrastrukturu Crne Gore.

“Izgradnja saobraćajnice sa 12 kružnih tokova, pet raskrsnica, obostranim trotarima i javnom rasvjetom, pospješiće kvalitet života građana na tom području, ali i omogućiti veću protočnost saobraćaja, smanjenje saobraćajnih gužvi, kao i povećanje bezbjednosti saobraćaja”, istakao je Abazović.

Abazović je izrazio spremnost da na poziv mještana posjeti Grbalj i sa njima obiđe trasu budućeg bulevara.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović je izrazio razumjevanje za izložene probleme predstavnika građana Grblja i naveo da su vrata te institucije uvijek otvorena za sve sugestije.

Ponovio je važnost projekta, kao i spremnost da se razgovara o problemima s ciljem pronalaska rješenja na zadovoljstvo svih.

Sagovornici su se, kako navode, saglasili da će o pomutoj temi nastaviti intenzivnu komunikaciji s ciljem pronalaska rješenja na zadovoljstvo države i lokalne zajednice.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije