9 C
Kotor

Slušaj online radio

Abazović: Trajektnom linijom napravljen sjajan biznis za državu

Trajekt ruka pravde

Linija Kamenari-Lepetane biće jedna od najuspješnijih priča u Crnoj Gori, saopštio je premijer Dritan Abazović i dodao da je napravljen sjajan biznis za državu.

On je u Lepetanima, gdje je danas počeo da saobraća novi trajekt koje je Morsko dobro kupilo u Grčkoj, Ruka pravde, kazao da je ovo veliki dan za Crnu Goru.

“Država ima konačno svoje brodove, gradi svoju flotu i cilj je da se zavijori naša zastava na plovilima koja će prevoziti na stotine hiljada putnika i vozila, posjetilaca, građana i svih dobrih ljudi koji će izabrati da uživaju u Crnoj Gori ili će ovdje biti poslom”, rekao je Abazović.

Trajekt ruka pravde

Prema njegovim riječima, linija Kamenari-Lepetane će biti jedna od najuspješnijih priča u Crnoj Gori.

On smatra da je trajekt Ruka pravde jedan od najboljih u ovom dijelu Mediterana i da nudi mogućnost više u odnosu na druge koje će Morsko dobro imati u svojoj floti.

Ruka Pravde – foto Mediabiro

“To znači da smo napravili sjajan biznis za Crnu Goru i da će gro prihoda u narednom periodu ići u državnu kasu i da će iz tog moći da se finansiraju drugi, važni projekti za Boku Kotorsku, primorje i Crnu Goru. Mislim da će ovo da posluži kao model poslovanja u onome što su monopolističke linije od državnog značaja”, tvrdi Abazović.

On je poručio da nije cilj imati samo liniju Kamenari-Lepetane, već uvesti novu trajektnu liniju i pomorski saobraćaj koji će biti međugradski. Abazović je rekao i da se nada da će nakon ljeta profunkcionisati novi brod, koji treba da saobraća između Bara i Ankona i Bara i Barija.

Trajekt ruka pravde

“Ruka pravde” je zalog za budućnost Crne Gore, nešto što će nam koristiti ne samo na ovoj trajektnoj liniji, već planiramo da u narednom periodu krenemo sa novim trajektim linijama. “Ruka pravde” će već sljedeće godine biti na trasi trajektne linije Zelenika – Solila,” kazao je direktor Javnog preduzeća morsko dobro, Mladen Mikijelj.

“Ovo je znak da će trajektna linija Kamenari – Lepetane biti u potpunosti operativna, da će biti vraćena u državno vlasništvo, da ćemo obezbijediti nesmetano funkcionisanje turističeke sezone. Danas i zvanično potvrđujemo da smo ispunili sve ono što smo obećali,” kazala je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

 

Izvor:Mina

Najčitanije