24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Abrum i “Trio gušt“ najavili vrhunsku zabavu na 55. Prazniku mimoze – Herceg Novi

Abrum ili najveseliji i najrazdraganiji poziv na 55. Praznik mimoze, izazvao je podjednako oduševljenje mještana i gostiju, a svi zajedno feštu su nastavili na nezaboravnom koncertu benda Trio gušt u prepunom Parku Boka. Mediteranski zvuci i miris mimoze, karnevalski okićen grad najavili su da je vrijeme da počne fešta „Za sve gušte“ u Herceg Novom.

Maskirani vozić sa članovima Maškara odradio je najavni đir, od Igala do Kamenara, uz pjesmu i igru, a dočekali su ih mještani i gosti, pa sa njima zajedno zaplesali. Ove godine prvi put, sa njima su u jednom dijelu Abruma, od Titove vile do centra Igala, bili i maskirani drugari iz Dnevnog centra u Sutorini koji su uživali i pozivali na Praznik sugrađane i goste.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević ističe da grad već bilježi dobru turističku posjetu, kao i da će ona biti još veća u narednim sedmicama.

Abrum-Praznik mimoze

„Mislim da je ovogodišnji Praznik mimoze za sve gušte, što se kaže. Danas je bio Abrum, jedna fenomenalna ideja koja se sprovela od kraja Igala do Kamenara, veselo sa našim Maškarama. U petak imamo izložbu cvijeća, Salon vina, koncert Halida Bešlića, a potom slijedi tradicionalna Berba mimoze u subotu u Baošićima. Biće zaista fenomenalan vikend jer je grad već dobro popunjen, što je rezultat truda poslednjih 6-7 godina da dovedemo turiste u Herceg Novi, u čemu smo i uspjeli“, istakao je Konjević.

Član benda Trio gušt, Želimir Dundić, kazao je da je Herceg Novi sa ovim praznikom poseban i osebujan, kao i da će nabrati par grana mimoze, „jer ih ima kome odnijeti“.

„Očekivanja su uvijek ista – kada vidim koliko ima naroda i kako su raspoloženi, mi smo samo mali pogurači atmosfere jer oni već dođu „napumpani“ i dobre volje, tako da tu uopšte nema problema kako će biti večeras – biće i maškare i karneval i kad nisu maškare i karneval! U Herceg Novi dođemo vrlo rado, često dapače po cijeloj obali pa i dalje, ali to je temperament kao i moja Dalmacija, kao i Split. Kad me tamo pitaju „pa šta im svirate“, moj odgovor je „pa čovječe, isto što i tebi, to ti je ista priča!“, kazao je Dundić pred početak koncerta.

Publika je vjerno pratila bend Trio gušt, od prvih nota pa do kraja koncerta, donoseći vrhunsku atmosferu i potvrđujući da se uz more i mimozu najbolje gušta.

Svečano otvaranje 55. Praznika mimoze počeće u petak, 16. februara podizanjem zastave na simbolu grada – Tori, a u 19.30 krenuće povorka Gradske muzike i Mjesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera od Trga Nikole Đurkovića do platoa ispred bivšeg hotela Igalo gdje će biti upriličena ceremonija otvaranja i predaja ključeva grada Kapu Mimozinog karnevala.

Abrum-Praznik mimoze

Do tada atmosferu će „ugrijati“ regionalno popularan bend Teška industrija čiji koncert u Igalu počinje u 18:30 časova, dok će koncert Halida Bešlića početi u 21.30 časova.

Pučka fešta uz more – Berba mimoze, koja okupi na desetine hiljada posjetilaca, biće održana u subotu, 17. februara, od 9.00 do 14.00 časova, sa programom u Kumboru, Đenoviću i Baošićima.

Kompletan program 55. Praznika mimoze dostupan je na www.praznikmimoze.me, fb profilu Praznik Mimoze Herceg Novi i instagram profilu praznikmimoze.me.

Organizatori su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije