11 C
Kotor

Slušaj online radio

Abrum u Kotoru: Rasplesali mnogobrojnu publiku i pozvali na karneval (FOTO, VIDEO)

Velikim Abrumom koji je održan sinoć upućen je jedinstveni poziv svim Kotoranima i mnogobrojnim gostima sa svih krajeva svijeta da se priključe karnevalskim feštama i budu dio nezaboravne povorke koja se sprema za večeras sa početkom u 21h. Tokom abruma sve prisutne su animirale različite gostujuće karnevalske trupe, mažoretke i gradska muzika, a najveće oduševljene izazvale su talentovane plesačice iz internacionalne samba škole “Samba Serbia”, koja dolazi iz brazilske četvrti u Novom Sadu.

“Uživamo ovdje kod vas na Karnevalu u Kotoru, već smo tu treću godinu i uvijek jedva čekamo da dođemo. Oduševljeni smo, uživamo. Po kvalitetu je vrlo blizak karnevalu u Riju. Ja sam tamo bila i igrala, mogu da kažem da je veoma blizu kotorskom,” ispričala je Neda Mantok ispred kluba “Samba Serbia”.

Za svu publiku kojoj je defile i performans u različitim djelovima grada skrenuo pažnju na veliku feštu koja se tri dana dešava u Kotoru, ali i sve one koji su dobro upućeni u kvalitet Karnevala u Kotoru, organizatori ispred NVU “Fešta” su priredili dva sjajna koncerta na glavnom gradskom trgu.

Iako tek na početku svoje karijere i tek po prvi put u Crnoj Gori, članovi slovenačke grupe Polkaholiki svojom nevjerovatnom energijom i pažljivo odabranim repertoarom u trajanju od skoro dva sata, kupili su srca mnogobrojne publike koja je ispunila Trg od oružja.

Abrum u Kotoru

“Ovo je bilo stvarno ludo, stvarno smo se veselili ovom karnevalu. Ova vaša publika je nevjerovatna, pjevala je vaše pjesme, ali i naše pjesme koje smo zasvirali na kraju. Ovo je prvi put, nećemo ga nikada zaboraviti i sigurno ćemo se vratiti,” kazao je Matic ispred sastava Polkaholiki.

Svoju zaraznu polka melodiju su na oduševljenje svih prisutnih prilagodili širokoj lepezi kako domaćih, tako i stranih hitova koje su obradili. I sinoć su izveli svoju obradu pjesme “Drugi joj raspliće kosu “ Miše Kovača kojom su se predstavili u hrvatskom show program-u “Supertalent”.

“Tada je u žiriju najviše bila oduševljena Maja Šuput. Obradu smo i sinoć svirali i svi su pjevali, tako da ova pjesma radi čuda. Talent show je bio neko naše otvaranje za širu javnost i više nastupa, te sada sviramo u Hrvatskoj, sviramo kod vas u Crnoj Gori, te ćemo u budućnosti možda nastupati u Srbiji i Njemačkoj,” istakao je mladi muzičar.

Reneu, Maticu, Žigi i Gašperu koji čine sastav Polkaholiki, posebna čast je bila nastupiti prije izuzetne pjevačice kakva je Nina Badrić, a čije su pjesme i ovom prilikom rado obradili.

Badrić je stoga i sama stavila fokus na talentovane momke i tražila da je upute u atmosferu Karnevala u Kotoru, pošto je i njoj prvi put da nastupa na ovoj tradicijonalnoj manifestaciji.

Abrum u Kotoru

“Veliko mi je zadovoljstvo da sam nakon 11 godina u Kotoru. Za kotrosku publiku sam pripremila pjesme koje ljudi znaju, koje rado pjevaju. Uzbuđena sam zbog reakcije publike na novu pjesmu “Nemoj”, koja je duet sa Petrom Grašom. Nadam se da ću je pjevati svim Kotoranima,” kazala je Badrić neposredno pred izlazak na scenu.

Hrvatska pop senzacija je očarala puni trg publike kako novom pjesmom, tako i dobro poznatim hitovima iz višedecenijske karijere, te je publika zajedno sa pjevačicom osjećala svaku emociju, pjevala tekstove pjesama uglas i plesala na sve razigrane ritmove iz pjevačicine bogate diskografije.

Pozivu na karneval je prisustvovao i predsjednik Evropske federacije karnevalskih gradova, Lars Allgel oduševljen koji je oduševljen načinom na koji Kotor svake godine organizuje odlične karnevale i tako opravdava svoju istaknutu poziciju među drugim karnevalskim gradovima koji su dio FECC-a.

“Čuo sam pjesme, zvuče mi poznato i vidim kako održavaju ljude zajedno. Pjevaju zajedno, pomalo su nostalgični, Osjećam se jako srećno jer je osnovna funkcija karnevala ispunjena, a to je da održimo ljude srećnima i u prijateljskim odnosima,” istakao je Allgel.

Ono što će dodatno doprinijeti ovogodišnjem izdanju Internacionalnog ljetnjeg kotorskog karnevala, jesu i dobre vremenske prognoze koje će omogućiti da se večerašnja velika karnevalska povorka prikaže u punom sjaju.

“Ove godine je karneval zakazan za sedmicu kasnije nego inače, te zaista imaju sreće jer je vrijeme nevjerovatno dobro. Mislim da će današnji karneval biti jedna uspješna priča, biće prisutne grupe iz različitih zemalja, ali i članovi FECC-a, imamo jako dobru mrežu i svi smo jako dobri prijatelji,” dodaje predsjednik FECC-a.

Večeras od 21 sat kreće 21. Internacionalna ljetnja karnevalska povorka, glavnom gradskom saobraćajnicom uz mnoštvo inostranih i domaćih karnevalskih grupa, a potom će uslijediti koncerti grupa “Trio Gušti” i “Cubalcanica” od 22 sata. Na svim pjacama i pjacetama posjetioce očekuje karnevalska muzika i atmosfera do ranih jutarnjih sati.

Podsjetimo, večeras, 12. avgusta, saobraćaj na potezu od Ljetnjeg bazena do kružnog toka kod glavne Pošte, zbog prolaska karnevalske povorke, biti zatvoren od 20 i 45 minuta.

Takođe, priobalni put od samoposluge „Aroma“ u Dobroti do Ljetnjeg bazena biće zatvoren od 14 sati do završetka karnevalske povorke.

Organizatori karnevla su članovi NVU “Fešta”, dok su pokrovitelji Turistička organizacija (TO) Kotor i Opština Kotor.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije