13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodrom Tivat – otvoren novi terminal

Marković – otvaranje terminala foto gov.me

Novi terminal na aerodromu Tivat zvanično je pušten u rad. Terminal je večeras otvorio predsjednik Vlade Duško Marković, poručujući da je to hitan odgovor na povećanje broja turista koji dolaze u Crnu Goru. U Terminal 2 uloženo je oko tri i po miliona eura.

“Menadžment Aerodroma Crne Gore je predložio Vladi da se u Tivtu i Podgorici izgrade dodatni objekti. To želim da vidim kao praksu i djelovanje odgovornih ljudi. Uočite problem, donesite odluku i realizujte je. Vlada će stati iza takvog pristupa”, naglasio je Marković.

Marković – otvaranje terminala foto Vlada CG

On je kazao da stopa rasta naše ekonomije ostvarena u prethodne dvije godine i permanentan rast broja turista i putnik jasno govore da je Crna Gora destinacija u koju se rado dolazi i investira, i u koju će se još više ulagati.

Terminal Aerodroma Tivat – foto rtcg

“Terminal 2 namijenjen je odlazećim putnicima i prostire se na 3.000 metara kvadratnih. U njemu se nalazi najsavremenija sortirnica za prtljag, a oprema u njoj je vrijedna skoro pola miliona eura. Imamo novih šest šaltera, prostorije za aviokompanije, policiju, carinu”, kazao je direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Kako je objasnio, izgradnjom Terminala 2 biće moguće da opslužiti dvostruko više putnika za sat nego do sada.

Sa otvaranja terminala foto gov.me

“Crna Gora je stabilna država, priznata i uvažena širom svijeta i članica je NATO-a. Upravo zato su se mnoge renomirane aviokompanije odlučile da saobraćaju ka našoj zemlji, posljednja od njih je Lufthansa”, rekao je Orlandić.

“Aerodromi CG moći će da bude opsluženo dvostruko više putnika. Samim tim očekuje se dolazak novih aviokompanija i otvaranje novih destinacija, čime će CrnaGora postati dostupnija turistima širom Evrope i svijeta”, poručio je Miodrag Dragišić zamjenik iz UNDP.

Izvor:rtcg

Najčitanije