21 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodromi Crne Gore nabavljaju novu opremu

Tivatski aerodrom

Kompanija „Europlast International GMBH“ iz Njemačke, isporučiće Aerodromima Crne Gore novih šest samohodnih stepenica za ukrcaj i isrkcaj putnika iz aviona, ukupne vrijednosti 840.950 eura sa PDV-om.

Ponuda te kompanije koja zastupa remomiranog italijanskog proizvođača specijalnih aerodromskih vozila i opreme za opsluživanje vazduhoplova Aviogei, ocijenjena je kao najpovoljjija na tenderu ACG, a na kome su učestvovali i predstavnici proizvođača aerodromske opreme iz Turske i Irske.

Njemačka kompnija ima rok od 150 dana od dana potpisivanja ugovora da isporuči dva komada samohodnih natkrivenih stepenica Aviogei SE 18-42 aerodromu Tivat i jedne takve stepenice aerodromu Podgorica. U istom periodu aerodromu Tivat oni treba da isporuče i tri komada istovjetnih samohodnih otkrivenih stepenica, dok će aeridrom Podgoirca dobiti dva komada novih manjih vučnih strepenica za ukrcaj putnika u avione.

Aerodromi Crne Gore prije nepuna dva mjeseca su kompanijom „Europlast International“ već realizovale nabavku dijela nove opreme za opsluživanje aviona. Njemci su isporučili ukupno šest novih samohodnih elevatora tipa Aviogei NS 450L, ukupne vrijednosti 400.316 eura sa PDV-om od čega su  po tri komada stigla za aerodrom Tivat, odnosno aerodrom Podgorica.

ACG inače, već nekoliko godina koristi niz mašina i opreme za ospluživanje vazduhoplova čiji je proizviođač Aviogei.

Izvor:S.L

Najčitanije