15 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodromi i Air Montenegro spremni za ljetnju sezonu

Foto – Aerodromi Crne Gore

Aerodromi Crne Gore i Air Montenegro spremni su za ljetnju sezonu, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip RAdulović.

– Aerodromi Crne Gore su u prvoj polovini ove godine već nadmašili rekordnu 2019. godinu, odnosno prvi kvartal 2019. To je jak signal da će nam ljetnja sezona biti jako uspješna. Jako smo ponosni na to. Aerodromi će biti povezani sa 40 destinacija u ovoj godini – rekao je Radulović u intervjuu agenciji Mina.

On je naveo da je Vlada prepoznala da mora nešto da uradi u cilju unapređenja aerodromske infrastrukture, zbog čega su nastavili postupak koncesije čim su stupili na dužnost i očekuju da do kraja ljeta dobiju tri ponude od koncesionara.

– Tada će se Vlada odrediti da li će da prihvati jednu od tih ponuda, ili će da poništi tender za izbor koncesionara i da ponovo raspiše novi. Treća opcija je da se poništi tender i da država ostane kao upravljač i da sama ulaže u aerodromsku infrastrukturu – objasnio je Radulović.

On je naveo da je ponosan na rad nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegro, koji je ostvario dobit od 1,7 mil EUR u prošloj godini. To je najbolji rezultat, ne samo od osnivanja, nego i nekoliko godina unazad.

– Čak i kada je bio Montenegro Airlines, nije bio profitabilan nekoliko godina za redom. Mislim da je ovo jak signal da se dobre stvari rade u toj kompaniji i da ide u dobrom pravcu. Pored dva aviona, oni su iznajmili još dva za ovu ljetnju sezonu, što moram da pozdravim. Mislim da se treba ići ka proširenju flote – rekao je Radulović.

On je naveo da smo vidjeli koliko je bitno imati svog nacionalnog avio-prevoznika tokom zimskih mjeseci, kad nijesu druge avio-firme letjele ka Crnoj Gori i izvan nje, ToMontenegro je bio tu da zadrži neki stepen povezanosti sa drugim državama.

– Mogu reći da sam zadovoljan radom ToMontenegra i očekujem velike stvari od njih – dodao je Radulović.

Najčitanije