21 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodromi prihodovali oko 28 miliona eura

Aerodrom Tivat – foto Boka News – jul 2023.

Preko oba crnogorska aerodroma prošlo je više od dva miliona putnika zaključno sa 8. oktobrom, dok su prihodi u prvih devet mjeseci na nivou od 28 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić.

On je, gostujući u emisiji Dobro jutro Crna Goro, najavio otvaranje novih ruta.

“Ishodi razgovora su za nas i više nego dobri, rekao bih odlični, iznad očekivanja i mi smo u toku tih razgovora potvrdili od strane avio-kompanija s kojima smo obavljali razgovor o otvaranju nekih novih linija koje će se desiti početkom ljetnje sezone, koja počinje krajem marta”, rekao je Dobardžić.

On je naveo da će to biti od sredine aprila, maja, a neki su im potvrdili da će letovi početi tokom juna, prenosi portal RTCG.

“Ono što mene raduje u ovom momentu jeste da postoji značajno interesovanje za aktivaciju nekih ruta sa tivatskog aerodroma, jer očekujem da upravo i sa potvrđivanjem tih novih ruta, a to su rute koje nam je potvrdio Juro Vinsko, dio Lufthansa Grupe, prvi put će uspostaviti liniju između Tivta i Berlina, koja jeste strateška ruta, što nas je, naravno, obradovalo”, kazao je Dobardžić.

Zatim Air Baltic, koji će uspostaviti liniju između Tivta i Talina, što je do sada radila naša nacionalna avio-kompanija.

“Postoji dalje značajno interesovanje. Potvrdio je naravno i Rigu, sa tog tržišta baltičkih zemalja. I ono što jeste novina je da će Podgorica biti u toku ljetnje sezone povezana prvi put sa turskim Izmirom. Pegasus je u našoj komunikaciji dao nama, da kažem, mogućnost da razmišlja o otvaranju linije Podgorica-Abu Dabi, koja je na našoj strateškoj ruti”, kazao je Dobardžić.

Izvor:Mina

Najčitanije