24 C
Kotor

Slušaj online radio

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena osmislila dvije hiking ture, uvedena i autobuska linija

Orjen

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena otpočela je protekle nedelje promociju hiking ture u okviru parka prirode Orjen od avanturističkog parka Vrbanj do podnožja Subrinog amfiteatra, odnosno Sniježne jame, pod nazivom “Blago iz srca Orjena”, uz nezaobilaznu prezentaciju pravljenja koktela “Zmajevo ždrijelo” i “Gorskog sladoleda” od snijega kojeg u jami ima tokom cijele godine.

Specijalni gost prve promotivne ture bila je blogerka iz Australije, Mikki, koja boravi u Herceg Novom, a koja inače vodi blog www.snoozeandexplore.com , a šta je vidjela tog dana najbolje je opisano u tekstu www.snoozeandexplore.com/2019/04/06/orjen-mountain-hike-day-trip . Blog takođe ima i stranicu na društvenoj mreži Facebook – www.facebook.com/snoozeandexplore .

Pored već održane promotivne hiking ture u od avanturstičkog parka Vrbanj do podnožja Subrinog amfiteatra, u Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena planiraju još jednu hiking turu u okviru parka prirode Orjen, koja se odvija na Orjenskom sedlu i simbolično nosi naziv „Carev put“ (po putu koji je radila carska austrougarska vojska). U sklopu te ture, pored odmora i sunčanja na Orjenskoj lokvi, planirani su obilazak napuštenog austrougarskog gradilišta i prezentacija pravljenja koktela i sladoleda iz jame Sniježnice, pod nazivom “Orjen” i “Prinčev sladoled”.

Iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena naglašavaju da je za sve Novljane i goste koji borave u našem gradu od ovog vikenda startovala autobuska linija Herceg Novi-Vrbanj. Linija će saobraćati subotom i nedeljom sa polaskom sa glavne autobuske stanice u 09:15 i 15:30, dok je povratak sa Vrbanja u 10:00 i 16:15. Iz Agencije pozivaju sve zainteresovane da posjete Avanturistički park i provedu dan  ili vikend u parku prirode Orjen.

Najčitanije